QN Sport+ Television N.V.

Hartverwarmend: staande ovatie op Anfield als steun voor Ronaldo

De aanhang van Liverpool heeft op indrukwekkende wijze medeleven betuigd met Cristiano Ronaldo. In de Premier League-topper tussen The Reds en Manchester United werd stilgestaan bij de tragische familieomstandigheden van de sterspeler.

 

Alle toeschouwers in het stadion gingen staan na zeven minuten. Er werd massaal geklapt en het alom bekende You’ll Never Walk Alone klonk hard vanaf de tribunes. In een Liverpool-vak was zelfs een Ronaldo-shirt te zien.

 

Ronaldo ontbrak op Anfield vanwege de trieste privéomstandigheden. Maandag werd bekend dat hij en zijn partner Georgina Rodríguez een ongeboren zoon hebben verloren. Het koppel was in verwachting van een tweeling. De dochter van de twee is wel gezond ter wereld gekomen, maar de zoon haalde het niet. Direct ontving de 37-jarige Portugees veel steun vanuit de voetbalwereld.

 

DTSNV

United benadrukte dat Ronaldo de tijd zal krijgen om zijn geliefden te steunen in deze moeilijke tijd. Interim-manager Ralf Rangnick toonde vlak voor aanvang van de wedstrijd ook nog in zijn medeleven in een interview met Sky Sports. ‘Het laat zien dat er veel belangrijkere zaken in het leven zijn dan voetbal. Het hele team voelt met hem mee. Voor mij was het direct duidelijk dat hij moest zijn waar hij nu is, bij zijn familie. Dit is het ergste dat iemand kan overkomen. Ik ben zelf vader van twee zonen, ik begrijp volledig wat dit betekent.’

vi.nl