QN Sport+ Television N.V.

Hattrickheld Benzema en debutant Camavinga bezorgen Real heerlijke rentree

Real Madrid heeft zijn eerste wedstrijd in Estadio Santiago Bernabéu sinds 560 dagen winnend afgesloten. Na een horrorstart bezorgden Karim Benzema en debutant Eduardo Camavinga het publiek alsnog een droomavond.

Tijdens de coronapandemie besloot Real Madrid de thuishaven te verbouwen, waardoor de club voor een lange periode uitweek naar het stadion van het tweede elftal. De laatste wedstrijd die in Bernabéu werd afgewerkt was El Clásico op 1 maart 2020: 560 dagen geleden (!) werd er met 2-0 gewonnen van Barcelona.

Tegen Celta de Vigo keerde Real Madrid dus terug in eigen huis, maar al na vier minuten ging het mis. Santi Mina trof doel namens de uitclub en zorgde voor een domper op de feestvreugde. Na de gelijkmaker van Benzema nam Celta opnieuw brutaal de leiding via Franco Cervi, maar uiteindelijk bleek Real Madrid over de langste adem te beschikken.

Kort na rust maakte Benzema er 2-2 van en vlak voor tijd completeerde hij zijn hattrick door vanaf elf meter de eindstand te bepalen. Het was sowieso een feestavond voor Benzema, met zijn eerste goal in dit duel kwam de Fransman officieel in de toptien van de eeuwige topscorerslijst van La Liga terecht.

Voor de 5-2 van Benzema had Vinicius Júnior Real Madrid al op 3-2 gezet op aangeven van Benzema en had Camavinga zijn eerste minuten in het shirt van Real Madrid erop zitten. Het werden mooie minuten, want de Franse middenvelder maakte twintig minuten voor tijd een goal tijdens zijn debuut. Camavinga werkte van dichtbij binnen uit de rebound, om de avond zo extra glans te geven.

Door de ruime overwinning gaat Real Madrid op doelsaldo over Valencia heen en is De Koninklijke voorlopig koploper in Spanje.