QN Sport+ Television N.V.

Hectische transferzomer Barcelona is met eerste aanwinst officieel afgetrapt

Franck Kessié mag zich eindelijk speler van Barcelona noemen. De Catalanen hebben maandag laten weten dat de middenvelder een vierjarig contract van zijn handtekening heeft voorzien.

 

De komst van Kessié, die transfervrij is overgekomen van AC Milan, is allesbehalve verrassend. De middenvelder bereikte weken geleden al een akkoord met Barcelona en voorzitter Joan Laporta liet zaterdag nog weten dat de Ivoriaan woensdag gepresenteerd zal worden. Dit laatste is nu bevestigd. In het vierjarige contract van Kessié staat een gelimiteerde afkoopsom van een half miljard euro.

 

Met het contracteren van Kessié is een hectische transferzomer voor Barcelona officieel begonnen. De middenvelder is de eerste aanwinst van de Catalanen, die ook al (zo goed als) zeker zijn van de komst van Andreas Christensen. De komst van de Chelsea-verdediger is echter nog niet wereldkundig gemaakt. Laporta zei zaterdag dat Christensen donderdag gepresenteerd zal worden.

 

DTSNV

Barcelona heeft, zoals inmiddels wel bekend is, nog veel meer transferplannen. De Spanjaarden hopen op de komst van bijvoorbeeld Jules Koundé (Sevilla), Raphinha (Leeds United) en Robert Lewandowski (Bayern München). Bovendien wordt er nog met de inmiddels transfervrije Ousmane Dembélé gesproken over een verlenging van de samenwerking.

vi.nl