QN Sport+ Television N.V.

Hertha BSC klaar met Klinsmann: ‘Onaanvaardbaar, als tiener kan je dat zo doen’

Hertha BSC is klaar met Jürgen Klinsmann. De voormalige topspits liet dinsdag via Facebook weten dat hij stopt als trainer, na een dienstverband van slechts elf weken. Klinsmann wilde zelf zijn oude rol in de raad van toezicht weer oppakken, maar hij hoeft zich niet meer te melden in Berlijn.

,,Technisch gezien is hij momenteel geen lid van de raad van toezicht, omdat zijn aanstelling werd opgeschort toen hij als trainer aan de slag ging”, aldus Lars Windhorst, de invloedrijke investeerder van Hertha BSC. ,,We gaan nu ook niet met hem verder.”

Windhorst, die afgelopen maand zo’n 80 miljoen euro uittrok om Klinsmann van nieuwe spelers te voorzien, is zeer teleurgesteld in de oud-bondscoach van Duitsland en de Verenigde Staten. ,,De manier waarop hij is vertrokken, valt niet te accepteren. Het lijkt erop dat hij kortsluiting had, dat ziet hij zelf inmiddels ook in. Maar dat is onaanvaardbaar in het bedrijfsleven. Als tiener kan je dat zo doen, maar niet als je zulke serieuze afspraken hebt gemaakt. We waren op de goede weg, jammer dat het zo afgelopen is.”

Bron: Adsport