QN Sport+ Television N.V.

Het geloof is weer helemaal terug bij Feyenoord

Er kan een hoop veranderen in vijf dagen tijd. Waar de stemming bij Feyenoord voor de topper tegen PSV nogal bedrukt was, is die na de 2-1 overwinning op de koploper van vorig weekeinde en de 4-1 zege van afgelopen donderdag op VVV-Venlo helemaal omgeslagen.

De ploeg voetbalt goed, de sfeer in het stadion mag er weer zijn en de achterstand op koploper PSV is teruggebracht naar zeven verliespunten. Het geloof in Rotterdam-Zuid is er weer dat Feyenoord mee kan doen om het kampioenschap dit seizoen. Maar is dat terecht?

“Nee, zeker niet”, reageert Arman Avsaroglu, Feyenoord-watcher van de NOS. “Het gat is nog altijd zeven punten en dat is gewoon heel veel. Dat hebben ze niet zomaar gedicht. Ze hebben het de afgelopen week natuurlijk hartstikke goed gedaan en dat heeft ze een sprankje hoop gegeven. Maar ze blijven afhankelijk van Ajax en PSV.”

Positieve geluiden

Oud-speler Wim Rijsbergen hoort positieve geluiden rond de club. “Ik was deze week nog bij het Feyenoord-diner en daar was het geloof er bij de meeste mensen weer. De mensen daar waren erg optimistisch.”

“Je ziet bijvoorbeeld de opleving van Sam Larsson. Dat is wel echt een pluspunt en ook mooi om te zien. Ik was ook erg verrast hoe ze speelden tegen PSV. Als ze dat vaker kunnen brengen…”

Aanvaller Dylan Vente schreeuwt het uit na een doelpunt van Feyenoord tegen PSV.

Zelf heeft Feyenoord nooit hardop gezegd dat de titel helemaal uit zicht was. Feit is wel dat de wedstrijd tegen PSV de Rotterdammers veel zelfvertrouwen heeft gegeven. Dat merkt Avsaroglu ook. “Die overwinning heeft heel veel losgemaakt. Ze hebben een begin gemaakt met de achtervolging.”

“Het is bij Feyenoord altijd alles of niets. Of het is allemaal zó goed, of zó slecht. Als je ook nu de interviews na afloop van de wedstrijd tegen VVV weer zag. Sven van Beek die zei dat ze nu onverslaanbaar zijn… Ook Robin van Persie deed daaraan mee.”

Instelling

Rijsbergen ziet vooral dat Feyenoord op dit moment anders in het veld staat. “Als je de wedstrijd tegen FC Groningen zag. Die begonnen ze zó slecht. Dat is echt een verschil met de wedstrijden tegen PSV en VVV. Die instelling geeft de burger moed.”

“Vorig jaar rond deze tijd had Feyenoord al een enorme achterstand. Qua potentie is het bij Feyenoord wel iets minder dan bij Ajax en PSV. Maar je ziet het, ze kunnen er zomaar van winnen. Feyenoord blijft een topclub.”

Feyenoorder Sam Larsson wordt bedolven na zijn doelpunt tegen PSV.

Vanmiddag gaat Feyenoord op bezoek bij FC Emmen. Op het kunstgras in de Oude Meerdijk. Een wedstrijd die Feyenoord gewoon móét winnen om bovenin mee te blijven doen.

Avsaroglu: “Als ze tot de winterstop alles winnen, kunnen ze zeker aanhaken. Maar Ajax en PSV laten bijna niets liggen. Die ploegen zijn nog altijd een stuk stabieler dan Feyenoord.”

Iets creatiefs

“Feyenoord heeft het buiten Rotterdam gewoon een stuk lastiger”, aldus Avsaroglu. “Het verschil tussen uit en thuis is heel groot. De wedstrijd tegen FC Emmen gaat ook heel anders worden. Dat kunstgras haten ze echt bij Feyenoord.”

Ook Rijsbergen beseft dat Feyenoord zich geen uitglijder kan permitteren. “Ze moeten tot de winterstop alles winnen. Maar voor Feyenoord zijn er in deze competitie geen makkelijke tegenstanders.”

“Misschien dat Martin van Geel in de winterstop iets creatiefs kan doen”, heeft de oud-international wat betreft wintertransfers zijn hoop gevestigd op de vindingrijkheid van de technisch directeur van Feyenoord.

Frenkie de Jong

“Want financieel is er niet veel mogelijk. Als je dan nu dat verhaal leest over Frenkie de Jong die voor 75 miljoen weg kan…tsja. Dat is handelsgeest. De spelers van Feyenoord zullen geen last hebben van dat soort perikelen.”

“Maar laten we positief blijven. Feyenoord doet het goed nu en ze doen weer even mee.”

Robin van Persie viert zijn doelpunt tegen VVV.
Bron: NOS.nl