QN Sport+ Television N.V.

Heugelijk feit voetbalclub Transvaal; vereniging bestaat vandaag 100 jaar!

Een voetbalclub in Suriname 100 jaar oud zien worden is niet voor een ieder weggelegd, maar vandaag maken vele voetbal-fans mee hoe voetbalclub sv Transvaal (inmiddels ook een n.v)zich liefst een eeuw oud mag noemen. De club die bekend staat om haar groen witte kleuren werd opgericht op 15 januari 1921 en heeft door de jaren heen grote successen geboekt in en buiten Suriname.

Clubdirecteur Anand Pherai gaf onder andere aan enorm blij te zijn in deze hoedanigheid het heugelijk feit te vieren en duidt vooral ook op de transformatie naar een naamloze vennootschap.
Pherai wil verder op deze dag de oude toppers van de clubs een warm hart toedragen en in de bloemetjes zetten; hij hoopt eveneens de hoogtepunten uit de geschiedenis te memoriseren. Eveneens spreekt hij zijn dank uit aan de fans,sponsoren en de gehele staf voor het feit dat deze jaardag gevierd mag worden. Ook de spelers van de club worden bedankt.
Ten aanzien van de toekomst geeft Pherai aan dat de plannen erg groot zijn; zo mag sv Transvaal haar thuiswedstrijden in eigen stadion spelen, gezien deze is goed gekeurd door de SVB. Ook wordt op deze dag de nieuwe Peak sportwinkel geopend aan de zwarthovenbrugstraat, wat natuurlijk weer een positieve stap is richting de toekomst. Tenslotte zal Transvaal verder erg geconcentreerd bezig zijn met de jeugd en natuurlijk ook op het landskampioenschap met de seniorenploeg.

QN – Sports is eveneens in gesprek geweest met enkele oud-voetballers van de club en zij deelden op hun beurt hun gevoel bij 100 jaar Transvaal:
Ludwig Simson vertelt zo zich zeer gezegend te voelen om het feit dat hij net als vele anderen het 100 jarig bestaan kan meemaken. Eveneens is het een geweldig gevoel deel uitgemaakt te hebben van Transvaal, gedurende zowel goede als mindere tijden. Hij uit eveneens zijn dank aan de vele fans die Transvaal hebben gemaakt tot de club die deze vandaag de dag is. Ook nu Transvaal geen gemeenschapsbezit meer is, maar in handen van een individu, hoop hij van ganze harte dat de club mag blijven floreren.

Wensley Bundel, de eens zeer gevreesde spijkerharde middenvelder kan eveneens zijn geluk niet op met deze dag. Hij feliciteert een ieder verbonden aan de club die hij overigens beschrijft als zeer uniek te zijn. Bundel zegt tot slot zich supervereerd te voelen door te hebben mogen voetballen met geweldige mannen om hem heen; aldus een periode waarbinnen hij fantastische tijden kende.

Edwin Schal, misschien wel de meest sprekende naam in de historie van de club, feliciteert de gehele Transvaal gemeenschap met deze mooie bijzondere dag. Echter hoopt hij van harte dat een ieder die reeds voorgegaan is en wat betekend heeft voor de groenwitten,op een correcte manier wordt herdacht. Schal zijn dank gaat eveneens uit naar een ieder die deze mooie dag mogelijk heeft gemaakt.

Glenn van Straatum. tegenwoordig woonzaam in de Verenigde Statenkijkt met een zeer trots gevoel terug op zijn tijden met de club en dat Transvaal 100 jaar is geworden. Volgens hem heeft de club enorm bijgedragen tot de speler die hij is geworden destijds. Ook heeft hij de club te danken voor de ontwikkeling als coach en verder professional coach van een club op professioneel niveau. Transvaal kent volgens hem een bepaalde manier van spelen en trainen en een aparte clubliefde van spelers en fans.

Van Straatum hurkend uiterst links


Van Straatum hurkend 2de vanuit links tesamen met andere toppers als Pauli Korte, Wine Schal en Roy Vanenburg

Ook de huidige coach Kenneth Jaliens deed op zijn beurt een blik terug op Transvaal en zegt erg blij te zijn dat hij op dit moment de coach is en dit feestje mag meevieren. Volgens de oud-bondscoach is het een eer om hier trainer te zijn. Zo meent hij dat het vaak de overeenkomsten zijn tussen trainer en club die voor de binding zorgen. In 1ste instantie wil hij een ieder binnen Transvaal bedanken die zijn of haar bijdrage geleverd heeft om de club tot de dag van vandaag in stand te houden. Transvaal is binnen de honderd jaar altijd een grote club gebleven en heeft in binnen en buitenland naam vergaard door grote nationale en internationale prestaties te leveren, aldus Jaliens.

Transvaal werd in haar geschiedenis liefst 19 keer landskampioen ( laatste keer in 2000) en ook nog eens 2 keer Concacaf kampioen    ( 1973 en 1981).