QN Sport+ Television N.V.

Heurelho Gomes (40) komt uit zijn pensioen en gaat weer keepen

Heurelho Gomes zette vorig jaar een punt achter zijn professionele loopbaan, maar trekt nu toch de keepershandschoenen weer aan. De inmiddels veertigjarige Braziliaan gaat proberen om zijn oude club Democrata FC aan promotie naar de Campeonato Mineiro te helpen.

Gomes speelde aan het begin van deze eeuw voor het bescheiden Democrata, voordat hij bij Cruzeiro de kans kreeg om hogerop te gaan. Als speler van Cruzeiro werd hij in 2004 opgepikt door PSV. Gomes speelde vier jaar in Eindhoven en diende later nog Tottenham Hotspur, 1899 Hoffenheim en Watford. Bij laatstgenoemde club kwam zijn carrière vorig jaar ten einde.

 

Gomes keerde terug naar Brazilië, waar hij zijn eerste stappen zetten als zaakwaarnemer. Ook staat hij tegenwoordig regelmatig als predikant voor volle zalen om mensen te inspireren met de boodschap van God. VI’s Dave Aalbers sprak Gomes daar onlangs nog uitgebreid over:

In hetzelfde interview liet Gomes ook weten dat het mooi was geweest wat voetballen betreft. ‘Een tijdje terug heb ik voor het eerst weer een wedstrijd gekeept. Het was een toernooi met verschillende oud-voetballers hier in Brazilië. Internationals als Márcio Santos en de zaalvoetballer Falcão deden mee. Het was leuk, maar daar laat ik het bij. Ik heb lang genoeg onder de lat gestaan’, zei Gomes. Zijn oude club Democrata heeft hem nu toch weten over te halen.

‘Hallo allemaal! En dan heb ik het niet alleen tegen de mensen van Democrata, maar tegen alle voetballiefhebbers’, zegt Gomes in een verklaring via de officiële kanalen van de club. ‘Na 22 jaar ben ik terug. Ik respecteer het project van deze club en probeer op de een of andere manier bij te dragen, zodat Democrata toegang zal krijgen tot de eerste divisie van de Campeonato Mineiro. Ik weet zeker dat er geweldige dingen zullen gaan gebeuren.’

vi.nl