QN Sport+ Television N.V.

Hodgson vestigt zijn hoop op wereldster Rooney

Engeland-bondscoach Roy Hodgson heeft zijn hoop voor het aanstaande wereldkampioenschap in Brazilië gevestigd op Wayne Rooney. De Manchester United-vedette speelt daar zijn vijfde eindtoernooi, maar is tot nog toe weinig succesvol geweest in het shirt van Engeland.

De bondscoach van de Three Lions verwacht dan ook dat de 28-jarige aanvaller gretig aan de start zal staan van het toernooi. “Het is een goede kans voor Wayne om te laten zien hoe geweldig hij is”, zegt Hodgson in Engelse media. “We zien in hem een fantastische voetballer en ik ben enthousiast omdat hij momenteel zo goed speelt. Wayne neemt bij zijn verantwoordelijk bij zijn club en dat doet hij ook altijd bij ons. Ik denk dat dit een goed jaar voor hem is.”

Hogdson weet dat Rooney zich momenteel in een belangrijke levensfase bevindt. “Hij is 28 en dat is een ontzettend goede leeftijd om de wereld te laten zien dat hij zeer getalenteerd is. Hij is leidend bij Manchester United en dat is knap, want die ploeg is één van de beste ter wereld.”

De keuzeheer denkt dat niets de United-speler nog in de weg staat. “Op dit momenten lijken alle omstandigheden richting het WK goed voor Wayne. We hebben hem ook nodig in topconditie, zowel mentaal als fysiek. Brazilië wordt zijn kans om de wereld te laten zien dat hij niet alleen een grote ster is in de Premier League, maar ook in de wereld.”

Bron: FCupdate.nl