QN Sport+ Television N.V.

Hoofdblessure en gebroken nekwervels in Tour de France Femmes

De Duitse wielrenster Laura Süssemilch heeft twee nekwervels gebroken bij een val in de tweede etappe van de Tour de France Femmes. De 25-jarige renster van Plantur-Pura moet voorlopig een beschermende nekkraag dragen. „De breuken zijn stabiel, ze hoopt snel naar Duitsland te kunnen terugkeren”, aldus haar ploeg op Twitter.

Süssemilch was maandag betrokken bij een van de vele valpartijen in de laatste 30 kilometer van de etappe. De Duitse, die vorig jaar bij de WK baanwielrennen goud pakte met de achtervolgingsploeg, was een dag eerder in de openingsrit door Parijs ook al onderuitgegaan.

 

Het belangrijkste slachtoffer van de valpartijen in de tweede etappe was de Italiaanse Marta Cavalli. De winnares van de Amstel Gold Race ging onderuit en werd, terwijl ze op de grond lag, op hoge snelheid aangereden door de Australische kampioene Nicole Frain. Cavalli moest met een hoofdblessure naar het ziekenhuis. Bij de kopvrouw van FDJ-Suez werden geen breuken aangetroffen.

 

De Australische toprenster Amanda Spratt, eveneens gevallen, moest de Tour ook verlaten. „Gelukkig heeft ze niets gebroken, maar ze heeft wel te veel pijn om weer op de fiets te stappen”, zei de ploegleider van BikeExchange-Jayco voorafgaand aan de derde etappe.

 

DTSNV

Lorena Wiebes won zondag de openingsrit van de Tour de France Femmes op de Champs-Élysées, Marianne Vos zegevierde een dag later. Vos rijdt dinsdag in de ruim 130 kilometer lange etappe van Reims naar Épernay in de gele leiderstrui.

Telesport