QN Sport+ Television N.V.

Horner roemt defensieve acties Verstappen ten opzichte van Raikkone

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing neemt het op voor Max Verstappen. Hij noemt het defensieve rijden van de jonge Nederlander ten opzichte van Kimi Raikkonen tijdens de Grand Prix van Hongarije zondag “ferm, maar eerlijk”.

Raikkonen had zondag kritiek geuit op het rijden van Verstappen. De Fin zeionder meer: “Ik heb coureurs voor veel minder gestraft zien worden.”

Verstappen en Raikkonen waren in een fel gevecht verwikkeld om de vijfde plaats. Verstappen wist de coureur van Ferrari achter zich te houden.

Er was een vergelijkbare strijd gaande om de derde plaats, waarbij Red Bull-coureur Daniel Ricciardo de Ferrari van Sebastian Vettel voor bleef.

”Het was een mooi gevecht tussen de vier coureurs”, vond Horner. “Er werd robuust verdedigd, vooral door Max. De manier waarop hij Kimi achter zich hield was ferm, maar eerlijk.”

Podium

Na twee podiumplaatsen op rij voor Verstappen was het ditmaal de beurt aan Ricciardo om namens Red Bull het ereschavot te betreden. De Australiër werd derde achter de opnieuw ongenaakbare Mercedessen.

“Het was geweldig om Daniel weer op het podium te zien. Het gat met Ferrari in de WK-stand voor constructeurs is nu nog maar één punt”, aldus Horner.

Komende zondag staat op het circuit van Hockenheim de GP van Duitsland op het programma. Daarna is de Formule 1 toe aan een zomerpauze van vier weken.

lxsxhfoasniq_wd640

Door: NU.nl