QN Sport+ Television N.V.

Horner: ‘Verstappen momenteel beter dan Hamilton’

Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat Max Verstappen in ‘zijn huidige vorm’ beter is dan vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit geloofde ‘voor een tijdje’ na de verrassende overwinning van de Nederlander in Oostenrijk dat Verstappen de beste Formule 1-coureur is.

Bij een media-evenement in aanloop naar de Britse Grand Prix werd daarop gevraagd of Verstappen dan ook beter zou zijn dan Hamilton. ”In zijn huidige vorm is hij zeker beter. Verstappen is in de vorm van zijn leven en is misschien zelfs de beste coureur van de wereld van de afgelopen twaalf maanden”, aldus de Britse teambaas.

”Hij heeft niet de beste auto,” onderbouwt Horner zijn uitspraak, ”maar als je kijkt naar de resultaten die hij behaalt met deze auto sinds de Grand Prix van Canada afgelopen jaar, kan je zeggen dat hij virtueel nul fouten heeft gemaakt in die periode.” Verstappen heeft in de 24 races sinds die Grand Prix drie overwinningen gepakt, stond tien keer op het podium en eindigde nooit lager dan de vijfde plaats.

Oude tegen nieuwe generatie
Verstappen steeg door zijn zege op de Red Bull Ring naar de derde plaats in het kampioenschap, terwijl Mercedes-coureur Lewis Hamilton nog steeds aan de leiding gaat. Tussen de twee coureurs zit dertien jaar verschil, iets wat Horner niet verbaast. ”Het is logisch dat er altijd een nieuwe generatie opkomt. Hamilton heeft zijn ervaring als voordeel. Hij is nog steeds snel en heeft de beste auto, een goed geoliede machine.”

De Brit noemt Verstappen ‘de rijzende ster’ en ziet hem graag de strijd aan gaan met Hamilton. ”Zou het niet fantastisch zijn voor de sport als deze twee tegen elkaar strijden?” Als het zover komt dat ze in dezelfde wagen rijden, dan vertrouwt Horner er ‘volledig’ op dat de Nederlander als eerste over de lijn zal komen.

Verstappens gedrag wordt regelmatig bekritiseerd, maar Horner geniet juist van de ‘gepassioneerde’ Nederlander. ”Hij is niet bang om te zeggen waar het op staat. Of dat iets slechts is? Ik heb liever een coureur zoals Verstappen, dan een coureur die zich inhoudt. De sport schreeuwt om meer coureurs als Verstappen”, aldus de Brit.

 

 

 

Bron: Formule1.nl