QN Sport+ Television N.V.

Huilebalk Thiago Silva: Zo ben ik nu eenmaal

thiago silva

Thiago Silva heeft de kritiek op zijn leiderschap verworpen. De centrumverdediger zou zich van de groep afzijdig hebben gehouden, hij zou geen strafschop durven nemen en de aanvoerder liet oook nog eens zijn tranen de vrije loop in de clash met Chili. ‘Dat is nou eenmaal wie ik ben.’

Bondscoach Felipe Scolari nam het op voor zijn aanvoerder, die de laatste dagen de hoon van analytici over zich heen heeft gekregen. De centrumverdediger probeerde zich er niets van aan te trekken. Ik moet gewoon nadenken over mijn taak op het veld’, diende de 29-jarige aanvoerder van de Goddelijke Kanaries hen van repliek.

‘Daarnaast heb ik eerder bewezen dat ik goed om kan gaan met lastige situaties. Ik heb tuberculose gehad en mijn leven was in gevaar. Maar ik ben een kampioen op en naast het veld en ik ben volwassen en respectvol binnen en buiten het veld.’

Voorafgaand aan de strafschoppenserie tegen Chili moest Thiago Silva een traantje wegpinken. ‘Dat is nou eenmaal wie ik ben’, vertelde de aanvoerder zonder enige gène. ‘Ik kan erg emotioneel zijn en dat is iets heel normaals. Het belemmert me ook niet in mijn taak op het veld.’

Het viel de kritische volgers van het WK-gastland op dat meerdere spelers hun tranen niet konden bedwingen. Oud-international Carlos Alberto, in 1970 aanvoerder van de Brazilianen die wereldkampioen werden, vond dat overdreven. ‘Ze huilen als ze het volkslied zingen, ze huilen als ze een tikje krijgen, als ze penalty’s moeten nemen. Stop daarmee!’

Thiago Silva vond de kritiek overtrokken. Volgens de centrumverdediger is het heel normaal dat er emoties boven komen. ‘Er stond een hoop druk op de wedstrijd tegen Chili, dus we wisten dat we niet mochten verliezen. Als je dingen doet met je hele hebben en houden, is het logisch dat je emotioneel wordt.’