QN Sport+ Television N.V.

Huilende Neymar: Ik hoop dat Argentinië wint

huilende neymar

Op een emotionele persconferentie heeft Neymar aangegeven dat hij hoopt dat Argentinië de finale van het WK zal winnen. Hij gunt het ‘vriend en ploeggenoot’ Lionel Messi om de wereldbeker aan zijn prijzenlijst toe te voegen.

Ondanks de grote rivaliteit tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen, hoopt hij dat de Argentijnen zondag winnen van Duitsland. ‘Messi heeft een hoop prijzen gewonnen, maar hij is nog nooit wereldkampioen geworden’, zei de 22-jarige Braziliaan op een persconferentie.

‘Hij is mijn vriend en ploeggenoot en ik zal zondag voor hem juichen. Ik wens hem dan ook veel succes voor de finale.’

Als zijn gebroken rugwervel ter sprake komt, kan hij zijn tranen niet langer bedwingen. ‘Ik heb geluk gehad dat de blessure niet nog erger is uitgevallen. Als de breuk twee centimeter hoger was geweest, had ik hier in een rolstoel gezeten.’

Impact
Nadat hij zijn tranen had weggeveegd, beschreef hij de impact die de blessure op hem heeft gehad. ‘Het gebeurde op zo’n belangrijk moment in mijn carrière’, wees het talent onder andere naar de halve finale die hij moest missen. Neymar viel uit in de kwartfinale tegen Colombia (2-1 winst), na een charge van Juan Zúñiga. ‘Ik koester verder geen wrok tegen hem. Ik weet niet of hij het exprees deed of wat hij dacht, maar iedereen kan wel zien dat dit geen normale overtreding was. Ik vind het nog steeds heel moeilijk om over te praten’, aldus de Braziliaan, die wel openlijk aangaf de boosdoener vergeven te hebben.

Ook de troostfinale tussen Nederland en Brazilië zal hij missen. Hoe lang hij precies uit de roulatie zal zijn, is nog niet bekend.

vi.nl