QN Sport+ Television N.V.

Huntelaar scoort weer

Klaas-Jan Huntelaar heeft zaterdag opnieuw zijn waarde bewezen voor Schalke 04. De Nederlandse spits was op visite bij Bayer Leverkusen lang onzichtbaar, maar kroonde zich uiteindelijk wel tot matchwinner: 1-2.

Huntelaar, dit seizoen lang uit de roulatie met fysieke problemen, sloeg een kwartier voor tijd toe. De Nederlandse spits schampte een vrije trap van oud-PSV’er Jefferson Farfan met het hoofd en dat was voldoende om het speeltuig over de doellijn te krijgen. Het was de vierde seizoenstreffer van Huntelaar.

Schalke 04 was na een klein half uur al, tegen de verhoudingen in, op 0-1 gekomen. Leon Goretzka scoorde nadat hij Lars Bender kinderlijk eenvoudig de bal had ontfutseld. Door een eigen goal van Felipe Santana werd het in de 67ste minuut gelijk. De Braziliaan werkte een hoekschop in eigen doel. Bij de corner direct daarvoor had Santana de gelijkmaker nog van de doellijn gekopt. In de slotfase ging Leverkusen op jacht naar een nieuwe gelijkmaker, maar die bleef ondanks een stevig offensief uit.

Door de winst van Schalke op Leverkusen neemt de spanning in de strijd om de tweede plaats in de Bundesliga toe. Leverkusen staat nog wel tweede, met 43 punten, maar voelt de hete adem van Borussia Dortmund (42 punten) en Schalke (40) in de nek. Dortmund had eerder op de dag weinig problemen met Eintracht Frankfurt (4-0). Bayern München gaat met 59 punten onbedreigd aan de leiding. De titelhouder vloerde SC Freiburg dit weekend met 4-0.

Bron: FCupdate.nl