QN Sport+ Television N.V.

Ibrahimovic (41) nieuw Serie A-record rijker na memorabele strafschop

Zlatan Ibrahimovic (41) is een nieuw record rijker in zijn indrukwekkende loopbaan. De Zweed scoorde zaterdagavond in het uitduel met Udinese en is daardoor de oudste doelpuntenmaker ooit in de Serie A.

 

 

Ibrahimovic startte zaterdag als aanvoerder in de basis bij Milan en mocht kort voor rust aanleggen vanaf elf meter. De penalty werd gekeerd door Udinese-doelman Marco Silvestri, maar omdat een teamgenoot van de keeper te vroeg in liep, kreeg Ibrahimovic een herkansing. Die schoot de Zweed snoeihard binnen.

 

tromoto nv

 

Met 41 jaar en 166 dagen is Ibrahimovic nu de oudste doelpuntenmaker ooit in de Serie A. De ex-Ajacied troeft daarmee voormalig Milan-verdediger Alessandro Costacurta af. De oud-international van Italië was 41 jaar en 25 dagen toen hij in mei 2007 scoorde, net als Ibrahimovic tegen Udinese en eveneens vanaf elf meter.

 

Voor Ibrahimovic was het zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Milan. De Zweed, deze week weer opgeroepen voor de nationale ploeg, stond lange tijd aan de kant met een zware knieblessure. In de voorbije weken maakte Ibrahimovic drie keer zijn opwachting als invaller.

vi.nl