QN Sport+ Television N.V.

Ier Martin wint bergop in Catalonië en pakt leiding

Dan Martin heeft woensdag de derde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Ier sprong op het laatste staartje van de Alt de la Molina weg uit een favorietengroepje. Hij neemt ook de leiding over in het algemeen klassement en volgt Nacer Bouhanni op, die in de leiderstrui afstapte.

Alberto Contador werd achter Martin tweede. Romain Bardet en Tejay van Garderen zaten bij de Spanjaard in het wiel.

Contador is ook de nummer twee in het klassement. Hij geeft zes seconden toe op Martin. Bardet is twee seconden daar weer achter derde.

Uit een vroege vlucht bleven Alex Howes en Roompot-renner Huub Duijn over. Op de eerste beklimming van de Alt de la Molina sprong Duijns ploeggenoot Pieter Weening weg en reed het gat vlot dicht. De Fries ging daarna solo door voor de tweede beklimming, maar zijn voorsprong was niet voldoende toen de favorieten voor de eindzege zich vooraan meldden.

In die favorietengroep opende Wout Poels het bal, maar zijn kopman Chris Froome kon uiteindelijk niet mee toen Martin aanging en Contador reageerde. Froome gaf twaalf tellen toe en staat in het klassement op 22 seconden zevende.

Donderdag moeten de klassementsrenners in de vierde etappe weer aan de bak. Ook dan is de aankomst bergop.

Bron: ad.nl