QN Sport+ Television N.V.

Iga Swiatek (19) stunt met titel Roland Garros

Iga Swiatek, de nummer 54 van de wereld, heeft bij de vrouwen Roland Garros op haar naam geschreven. De 19-jarige Poolse was in haar eerste grandslamfinale te sterk voor Sofia Kenin: 6-4 en 6-1.

Swiatek stond nooit eerder in de eindstrijd van een grandslamtoernooi, of überhaupt in een tennisfinale op WTA-niveau. In tegenstelling tot de Amerikaanse. Kenin won dit jaar nog de Australian Open.

Swiatek had overigens totaal geen last van zenuwen. De Poolse wist Kenin op haar eerste servicebeurt te breken en nam een vroege voorsprong in de eerste set. De bliksemstart van Swiatek werd echter al snel weer de kop ingedrukt door Kenin, die de score bij 3-3 gelijk trok.

Swiatek nam het initiatief weer over en kon bij een 5-3 voorsprong serveren voor de setwinst. Dit keer speelden zenuwen haar wellicht wel parten, aangezien Kenin de game van Swiatek afsnoepte. De eerste set ging uiteindelijk toch naar Swiatek, omdat ze onmiddellijk daarna de service van haar opponente afpakte: 6-4.

De setwinst gaf Swiatek extra energie, al leverde ze in de openingsgame van de tweede set nog wel haar eigen opslagbeurt in. De pas 19-jarige Poolse liet zich daardoor niet van de wijs brengen en pakte vervolgens zes games – en dus ook de set en het kampioenschap – op rij.

 

 

Bron: Telegraaf.nl