QN Sport+ Television N.V.

In de Wandelgangen 29-10-2015

Real Madrid blijft Alexis Sánchez in de gaten houden. De ex-speler van rivaal Barcelona is bij Arsenal uitgegroeid tot smaakmaker in de Premier League en voorzitter Florentino Pérez van los Blancos vindt de Chileen een perfecte aanwinst voor zijn elftal. De kans dat the Gunners Alexis laten gaan is echter zeer klein. De club is zelfs met de speler in gesprek over een nieuw contract.

Manager Manuel Pellegrini van Manchester City wil steeds meer jeugdspelers inpassen bij de club. “Het is belangrijk dat we spelers vanuit de jeugdopleiding door laten stromen naar het eerste team. We verrichten goed werk. We hebben goede spelers in de jeugdopleiding die, misschien niet binnen een maand maar wel binnen een paar jaar, in het eerste team moeten spelen”, aldus Pellegrini.

Juanfran heeft nog een contract tot de zomer van 2018, maar Atlético Madrid wil de speler langer voor de club behouden. De rechtervleugelverdediger is in gesprek met los Colchoneros en zal waarschijnlijk rond de winterstop bijtekenen. Naar verluidt gaat het om één of twee jaar extra. In financieel opzicht gaat de dertigjarige international er (uiteraard) een stuk op vooruit.

De namen van drie Nederlanders worden in verband gebracht met Barcelona. De Catalanen zijn geïnteresseerd in Celta de Vigo-sterspeler Nolito, maar hebben meer opties voor de winterse transferperiode. Als er een ervaren aanvaller wordt gehaald, zouden Robin van Persie van Fenerbahçe en Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt in beeld zijn. Mocht de keus vallen op een talent, dan maakt Ajacied Anwar El Ghazi kans.

Keylor Navas was begin september een haartje verwijderd van een contract bij Manchester United, maar hij bleef bij Real Madrid en presteert geweldig. De Spaanse club wil de Costa Ricaanse doelman belonen en gaat binnenkort praten over een nieuw contract. Naar verwachting tekent Navas nog voor de start van 2016 een vernieuwde verbintenis