QN Sport+ Television N.V.

In de Wandelgangen 29-7-2015

José Rodríguez gaat Real Madrid verlaten. De twintigjarige aanvallende middenvelder komt niet verder dan het B-elftal en heeft een aanbieding op zak van Galatasaray. De Turkse topclub heeft de Spaanse jeugdinternational al langer op het oog, maar vorig seizoen koos Rodríguez voor een verhuurperiode bij Deportivo La Coruña. Hij vliegt nog deze week naar Istanbul voor een medische keuring.

Arsène Wenger lijkt erin te slagen op korte termijn een nieuwe keeper aan te trekken. Na het vertrek van Wojciech Szczesny heeft de Arsenal-trainer achter eerste keus Petr Cech alleen nog David Ospina achter de hand en dus wil hij een derde doelman aan zijn selectie toe te voegen. Dat lijkt Marco Amelia te worden; de 33-jarige Italiaan, die lang stand-in was bij AC Milan, heeft Perugia na enkele maanden transfervrij verlaten.

Topclubs uit de Premier League zouden het hebben voorzien op Davy Klaassen. De aanvoerder van Ajax staat naar verluidt in de belangstelling van Manchester United en Arsenal, ook al lijkt het niet erg waarschijnlijk dat trainer Frank de Boer zal instemmen met een vertrek van de aanvallende middenvelder. Bovendien is het genoemde bedrag voor Klaassen, 8,5 miljoen euro, vermoedelijk veel te laag voor de Amsterdammers.

Samir Nasri krijgt mogelijk de kans om in de top van de Serie A te gaan voetballen.Juventus is Arturo Vidal kwijtgeraakt aan Bayern München en er wordt beweerd dat Nasri in beeld is als opvolger. De aanvallende middenvelder van Manchester City is onder leiding van trainer Manuel Pellegrini niet langer verzekerd van een basisplaats en zou best willen luisteren naar wat de Champions League-finalist te bieden heeft.

Hoewel Hugo Lloris gezegd heeft dat hij deze zomer niet vertrekt bij Tottenham Hotspur, houden de fans nog altijd rekening met een verhuizing naar Manchester United. Om te voorkomen dat Lloris vertrekt heeft manager Mauricio Pochettino de grootst denkbare eer voor een speler in petto: de keeper is voor Pochettino de nieuwe aanvoerder. Sensatiespits Harry Kane is tweede aanvoerder.