QN Sport+ Television N.V.

In dit wonderlijke scenario spelen Arsenal en Tottenham op neutraal terrein om CL-ticket

Je hebt fans die het voetbal van een afstand volgen, je hebt fans die elke week in het stadion zitten en je hebt fans die letterlijk alles volgen. Arsenal-supporter Richard valt in de laatste categorie. Hij schetste onlangs een wel heel bijzonder scenario voor de strijd om de Champions League-tickets in de Premier League.

 

Titelkandidaten Manchester City en Liverpool zijn al zeker van een Champions League-ticket voor volgend seizoen en ook Chelsea staat er als nummer drie goed voor. Richards team Arsenal heeft op dit moment de beste papieren om het vierde en laatste entreebewijs voor de volgende editie van de Champions League te pakken, maar het slot van het seizoen kan wel heel bijzonder verlopen.

 

Richard berekende welke resultaten er voor Arsenal en Tottenham nodig zijn in de laatste vijf competitieduels om aan het einde van het seizoen op een gelijk aantal punten, doelsaldo en gemaakte doelpunten uit te komen. In dat geval spelen de aartsrivalen op neutraal terrein een beslissingswedstrijd om te bepalen wie er de Champions League in mag.

 

DTSNV

De kans is groot dat alles ervoor al wordt beslist, op 12 mei bijvoorbeeld. Dan staan Arsenal en Tottenham tegenover elkaar in het Tottenham Hotspur Stadium.

vi.nl