QN Sport+ Television N.V.

Infantino: ‘Geen WK voor spelers die meedoen aan Super League’

FIFA-baas Gianni Infantino heeft Europese topclubs gewaarschuwd voor zware consequenties als ze zich afscheiden om een eigen Super League te vormen. De spelers van die clubs zouden dan niet meer mogen deelnemen aan het WK voetbal, zei Infantino in gesprek met journalisten in Zürich.

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat een groep Europese topclubs bezig zou zijn met de oprichting van een Super League in 2021. Het zou gaan om Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, FC Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan, Atlético Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale en AS Roma.

“Het is duidelijk dat deze dreiging bestaat”, zei Infantino. “Maar ik denk dat de verantwoordelijken uiteindelijk verstandig genoeg zullen zijn, voordat ze zich compleet afscheiden. Of je doet mee, of je doet niet mee.”

‘Kans op 48 landen in Qatar is klein’

De Zwitser wees op zijn plannen om het WK voor clubteams uit te breiden naar 24 clubs. “Dat is een veel betere Super League”, aldus Infantino.

De FIFA-baas zei verder dat tijdens een vergadering in maart duidelijk moet worden of het aantal deelnemers aan het WK in Qatar zal worden uitgebreid van 32 naar 48.

Die kans is heel klein, erkende Infantino, omdat het toernooi binnen 28 dagen moet worden afgewerkt. Dat zou betekenen dat op sommige dagen zes wedstrijden op één dag moeten worden gespeeld.

 

 

Bron: NOS.nl