QN Sport+ Television N.V.

Italiaanse clubs verdacht van belastingfraude

Drie Italiaanse topclubs worden verdacht van belastingontduiking. De Italiaanse politie heeft voor 12 miljoen euro beslag gelegd op bezittingen van bestuurders van onder meer AC Milan, Lazio en koploper Napoli, liet de politie weten.

In totaal worden 35 clubs en 64 personen verdacht van betrokkenheid bij de fraude. Het gaat daarbij om zowel bestuurders als spelers, meldde het Italiaanse persbureau Ansa. Onder anderen voormalig Juventus-baas Jean-Claude Blanc, Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis en de Argentijnse voetballers Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain) en Hernan Crespo (inmiddels gestopt) worden verdacht.

Milan en Napoli wilden niet reageren, bij Lazio wist een woordvoerder nog van niets. Het onderzoek zou al lopen sinds 2012.

Het zou bepaald niet voor het eerst zijn dat er in het Italiaanse voetbal grote misstanden aan het licht komen. In 2006 werd topclub Juventus teruggezet naar de Serie B, omdat de clubleiding zich bemoeide met de aanstelling van scheidsrechters. Ook andere clubs waren betrokken bij de zaak. In 2012 werden zes clubs fors bestraft voor matchfixing. Het gokschandaal leverde een aantal spelers bovendien fikse schorsingen op. Ook in 2015 werden vijftig mensen opgepakt vanwege een omkoopschandaal.

Bron: Ad.sport