QN Sport+ Television N.V.

Jakobsen maakt excuses voor uitspraken over ritzege Groenewegen

CALAIS – Fabio Jakobsen heeft na de vierde etappe van de Tour de France excuses aangeboden voor uitspraken die hij zondag deed. De rijder van Quick-Step Alpha Vinyl zei dat de ritzege van Dylan Groenewegen hem koud liet.

„Dat is alleen de prestatie”, sprak Jakobsen dinsdag tegen de NOS. „Uiteraard begrijp ik dat hij en zijn familie ook een hele lastige tijd hebben doorgemaakt. Daar heb ik alle respect voor. Zondag was ik wat gefrustreerd. Bij deze daarvoor mijn excuses.”

Groenewegen veroorzaakte twee jaar geleden in de Ronde van Polen een val, met Jakobsen als grootste slachtoffer. De sprinter kreeg een schorsing van negen maanden opgelegd.

DTSNV

Jakobsen won zaterdag de tweede etappe in deze Tour. Hij hoopte nu weer mee strijden voor de winst, maar zag dat Wout van Aert het peloton 8 seconden voor bleef. „Ik was goed mee op het klimmetje, daar verbaasde ik mezelf een beetje”, aldus Jakobsen. „Jumbo deed de perfecte ploegentactiek. Ze hebben met Wout een hele sterke man. Ze trekken de boel uit elkaar. Van Aert blijft uiteindelijk weg. Perfect uitgevoerd door de mannen van de supermarkt.”

 

 

Bron:Telegraaf.nl