QN Sport+ Television N.V.

Jalen Lisse laatste in heat

CALI – Jason Lisse is laatste geworden in zijn heat op de honderd meter sprint in Cali Colombia. De Surinaamse sprinter die in deze ronde van de eerste Panam Junior Games de langzaamste inschrijftijd (10.75) had, ging tweehonderdste seconden langzamer. Van de twee heats gaan alleen de top drie direct naar de finale. De twee snelste tijden uit de heats completeren de laatste acht.

 

Atletiek-coach Marlon Veira zegt dat zijn pupil een beetje laat uit zijn blokken kwam. Dat heeft volgens te maken met concentratie. “Het gaat hierbij om fracties van secondes”, geeft hij aan. We hebben de vorige keer gezegd dat hij aan snelheidsuithouding moet werken. Als je te laat start dan hebben hebben die anderen al een voorsprong. Met het feit dat wij werken aan zijn snelheidsuithouding, kan je dat gat niet meer sluiten”, klinkt de analyse van Veira.

 

Wiss heeft doel, het verbeteren van zijn personal best niet gehaald, maar was na de race niet helemaal ontevreden. Hij verwijst het niet halen daarvan aan zijn langzame start. De Surinaamse atleet zegt dat er tijdens de wedstrijd ook enkel zaken zijn gebeurd, maar wil daar niet verder op ingaan.

 

Voor de sprinter was dit een erg leerrijke race. “Het deelnemersveld was erg sterk en i kheb voor het eerst voor zoveel mensen gesprint”, geeft hij aan. “Het was erg luid en daarom was het mooi hoe het op aangeven van de MC stil wed op”.

De coach zegt dat zijn pupil alles heeft gegeven wat hij. Hij zegt dat dit een goede keerlus is voor Lisse. “We moeten door blijven werken, kijken wat en waar de fouten zijn en blijven corrigeren”, geeft hij aan. Het niveau is hoog voor juniors. Hij verwijst daarbij dat de winnaar van de heat van Lisse 10.33 heeft gelopen. “Dat zijn de tijden die werden gelopen tijdens de Zuid Amerikaanse Spelen voor senioren. De winnaar liep daar 10.40. Dat wil zeggen dat het niveau op dit toernooi hoger is”, aldus de coach

Door: Marinio Balsemhof (VSJS)