QN Sport+ Television N.V.

Jalen Lisse strandt in Zuid-Amerikaanse Kampioenschappen

PARAMARIBO – Jalen Lisse is zaterdag op de honderd meter sprint in Guayaquil, Ecuador in de series gestrand tijdens de Zuid-Amerikaanse Kampioenschappen onder 23 jaar. De Surinamer, die een tijd van 10,75 seconden liep, miste de finale op een honderdste seconde na. Doordat de Guyanees Holder Noelex 10,74 liep, eindigde Lisse overall als negende van de dertien deelnemers.

De Braziliaan Erik Cardoso werd in het Estadio Modelo Alberto Spencer Herrera kampioen met een tijd van 10,25 seconden. Zijn landgenoot Lucas da Silva was goed voor zilver (10,41) en Marquinez Anderson (10,46) uit Ecuador pakte brons.

 

Lisse vertelt dat hij zich slechts een maand heeft kunnen voorbereiden op de kampioenschappen. Door de Covid-19-maatregelen en vooral door de avondklok ging dat soms zelfs erg moeizaam. Toch heeft hij getracht het beste ervan te maken. Het was immers zijn eerste grote toernooi, dus was het meer om ervaring op te doen.

Volgens de Surinaamse atleet was het een erg sterk deelnemersveld. Voorafgaand aan de wedstrijd wist hij weinig over zijn tegenstanders, omdat zijn coach hem geen informatie wilde doorspelen. Pas na de wedstrijden kreeg hij te horen dat de atleten tussen 10,01 en 10,13 seconden konden lopen. Waarschijnlijk deed de coach dat om Lisse, wiens snelste tijd 10,61 is, niet te ontmoedigen.

Lisse doet al ongeveer vierenhalf jaar aan atletiek, daarvoor was hij voetballer. Nadat zijn been in gips moest, mocht hij van de dokter niet meer sporten en vooral niet voetballen. De atleet houdt zo enorm veel van sporten, dat hij zich erg moeilijk hieraan kon houden. “Mijn oma zag toen een paar kinderen trainen”, vertelt de 21-jarige atleet. “Zij waren aan het rennen en iedereen wist dat ik erg snel was. Mijn oma heeft toen Marvin Jadi, mijn huidige trainer, gesproken en rende ik de volgende dag al mee met de andere atleten. Hij zag direct wat ik in mij had en zo is het allemaal begonnen.”

Dwtonline.com