QN Sport+ Television N.V.

Japanse regering: ’Vaccinatie géén voorwaarde voor deelname Olympische Spelen’

TOKIO – De Japanse regering voelt er niets voor de Olympische Spelen alleen open te stellen voor personen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

De organisatoren moedigen atleten en andere betrokkenen zoals begeleiders en journalisten wel aan zich te laten vaccineren. Aan de Spelen, die op 23 juli moeten beginnen, nemen alleen al zo’n 11.000 sporters uit heel de wereld deel. Of er straks toeschouwers welkom zijn is nog de vraag. Volgens premier Yoshihide Suga wil zijn land eind februari beginnen met vaccineren. Dat is later dan veel andere landen, omdat er nog meer getest moet worden op Japanners.

Medisch personeel is als eerste aan de beurt, gevolgd door 65-plussers, kwetsbare mensen en verzorgend personeel. In Tokio en enkele nabijgelegen regio’s geldt de noodtoestand nadat de coronacijfers de verkeerde kant opgingen. Japan heeft tot nu toe ruim 330.000 besmettingen, zo’n 4500 personen overleden aan het virus.

President Xi gelooft in succesvolle Winterspelen Peking

De Chinese president Xi Jinping is er van overtuigd dat de Winterspelen van volgend jaar in Peking een groot succes worden. Dat meldden Chinese staatsmedia dinsdag nadat Xi enkele olympische accommodaties had bezocht. „China zal een succesvolle Olympische en Paralympische Spelen huisvesten die ons helpen een sportieve grootmacht te worden”, zo werd de president geciteerd.

De Winterspelen staan gepland voor 4 tot en met 20 februari waarbij Peking de eerste stad wordt die zowel de Zomer- als de Winterspelen heeft georganiseerd. Xi was tevreden met de vorderingen en blij dat Chinese wintersporters goede prestaties laten zien een jaar voor de Spelen. Met geen woord repte hij over de coronapandemie, hoewel sommige accommodaties buiten Peking in de provincie Hebei liggen waar de zwaarste uitbraak in maanden is gesignaleerd. Die heeft geleid tot strenge maatregelen voor miljoenen mensen in het gebied.

In 2008 waren de Olympische Spelen ook al in Peking.

 

 

Bron: Telegraaf.nl