QN Sport+ Television N.V.

Jara bagatelliseert wangedrag: Het is opgeklopt

De Chileen Gonzalo Jara baalt van de berichtgeving over het incident waarbij hij een hoofdrol vertolkte. Tijdens de kwartfinale van het toernooi om de Copa América stak hij zijn vinger tussen de billen van Edinson Cavani, maar volgens de verdediger annex middenvelder van FSV Mainz 05 is er veel te overdreven bericht over dat voorval.

Jara hield het tegen Uruguay niet alleen bij de provocerende actie, hij ging na de reactie van Cavani ook theatraal naar de grond. De aanvaller van Paris Saint-Germain kreeg voor zijn reactie zijn tweede gele kaart. Uiteindelijk won Chili zonder Jara de Copa América door in navolging van Uruguay ook Peru en Argentinië te verslaan.

Jara werd aanvankelijk voor drie wedstrijden geschorst, maar de tuchtcommissie van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie (CONMEBOL) besloot nadat hoger beroep was aangetekend tot strafvermindering. De sanctie werd teruggebracht tot twee wedstrijden.

‘Het is allemaal enorm overdreven’, zo vertelde Jara aan de Chileense televisiezender TVN. ‘De media hebben het incident met Cavani veel te veel opgeklopt.’

‘Ik heb mijn straf al gehad’, vervolgde hij. ‘De scheidsrechter heeft ons allebei bestraft met een gele kaart, bovendien deed het pijn dat ik niet van de partij kon zijn in de halve finale en de eindstrijd. Voor Cavani betekende dat alleen een rode kaart. Ik vond het ook jammer dat iedereen het na die wedstrijd alleen maar over het incident had, terwijl wij véél en véél beter waren dan de Uruguayanen.’

Jara moest niet alleen met een schorsing boeten voor zijn actie. FSV Mainz 05, de club waar hij onder contract staat, heeft namelijk verklaard dat de hij bij elk aannemelijk bod mag vertrekken. De club wenst niet langer geassocieerd te worden met de Chileen, die nog vastligt tot medio 2016.

Bron: vi.nl