QN Sport+ Television N.V.

Jeredy Hilterman kopt Natio in slotfase naar de overwinning

In een heel goed bezet Yanmarstadion, de thuishaven van Almere City, speelde Suriname vanavond in een vriendschappelijk duel tegen Nicaragua, een Concacaf – genoot. Suriname won na 90 minuten voetbal met 2 – 1. De ruststand was 1 – 0 in het voordeel van Natio.

De 1ste momenten van de wedstrijd gingen vrij rommelig aan toe aan surinaamse zijde; spelers van Natio zagen vaker de vrije man niet waardoor er langer door werd gepingeld met de bal. Ook was de passing vaker verkeerd. Aan de andere kant probeerden de gasten de opbouw van Natio al vroeg te verstoren. Tot echte kansen kwam men nog niet, maar Natio probeerde wel het tempo van de wedstrijd te bepalen, terwijl Nicaragua op de counter wilde loeren.

Een goed opgebouwde aanval in de 18de minuut resulteerde in een schot van Comvalius, maar de inzet ging ver naast en hoog over. Direct daarop stelde de opponent doelman Hahn op de proef, maar deze tikte het leder eenvoudig over de lat.

 

De wedstrijd begon langzaamaan meer vorm te krijgen, want ook Jozefzoon probeerde via een voorgetrokken bal vanuit links in te koppen; de bal belandde net naast het doel.
In de 25ste minuut sloeg Natio toe; na goed werk van Paal op het middenveld kwam de bal bij de boomlange Te Vrede terecht, de centrale aanvaller speelde het leder zacht opzij en haalde verwoestend uit met rechts; 1 – 0 voor Suriname.

In de 29ste minuut speelde Paal een verkeerde bal wat leidde tot een gevaarlijke counter; gelukkig voor Aron Winter en co dat de scherpte bij de gasten ontbrak en Natio kon opgelucht adem halen.

De volgende kans viel voor Natio, toen een afgeslagen bal uit een hoekschop precies voor de voeten van aanvoerder Pinas terecht kwam; de centrale verdediger poeierde het leder hard over met links. In de 38ste minuut leed Paal wederom balverlies voor de 16, maar Nicaragua zou wederom geen munt slaan uit de ontstane mogelijkheid.

 

DTSNV

De laatste kans van de 1ste helft zou voor Nicaragua zijn; Moldskred Matias, de aanvoerder die aan een goede wedstrijd bezig was, kwam gevaarlijk opduiken voor doelman Hahn, maar deze reageerde snel en maakte de aanval van de tegenstander onschadelijk.

In de 2de helft moest Hahn gelijk flink aan de bak; binnen 5 minuten moest de sluitpost gelijk 3 keer redding brengen. Natio leed veelvuldig en knullig balverlies op het middenveld, wat de tegenpartij mogelijkheden bood.

In de 61ste minuut werd Natio eindelijk weer gevaarlijk; na een goeie actie over links belandde de voorzet van Biseswar voor de voeten van Pinas; de centrale back aarzelde niet en raakte met een goed geplaatst schot de paal. Niet lang daarna bracht trainer Winter Vlijter binnen de lijnen voor Leerdam en Te Vrede ging eruit voor Jeredy Hilterman, de man die zijn brood bij Almere City verdient. Ook Jozefzoon moest er iets later uit wegens een blessure en werd vervangen door Jamilho Rigters. De wissels pakten goed uit, want Natio nam de wedstrijd weer helemaal over en drukte Nicaragua helemaal terug naar de eigen helft.

Ook Jeame Naana en Gilberto Cronie kwamen de lijnen binnen voor Suriname; zij vervingen Ivenzo Comvalius en de moe gelopen Biseswar. In de 82ste minuut kwam dan toch de tegengoal; Natio gaf teveel ruimte aan de opdravende Matias en deze speelde vervolgens simpelweg diep op Abraham. Met een strak schot gaf hij Hahn het nakijken; 1 – 1.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar uiteindelijk was het toch Jeredy Hilterman die de 2 – 1 inkopte voor Natio; niet veel later floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd.

Op maandag 26 september speelt Natio wederom een oefenwedstrijd en wel tegen PEC Zwolle.