QN Sport+ Television N.V.

Jokić krijgt grootste contract ooit in NBA, Durant wil weg

Nikola Jokić van Denver Nuggets staat op het punt om het grootste contract ooit in de NBA te ondertekenen. De zaakwaarnemers van de 27-jarige Jokić, Jeff Schwartz en Mike Lindeman, melden aan ESPN dat er een akkoord is bereikt tussen Jokić en de Nuggets.

Jokić behoort al jaren tot de topscorers van de Amerikaanse basketbalcompetitie en kan vanaf het seizoen 2023-2024 over een periode van vijf jaar maar liefst 250 miljoen euro gaan verdienen. Jokić speelt sinds 2015 voor de Nuggets en werd de afgelopen twee seizoenen MVP van de NBA.

Het contract van ‘The Joker’ in Denver loopt volgend jaar af. De 2,11 meter lange Serviër zei direct na de uitschakeling door de latere kampioen Golden State Warrios in de eerste ronde van de play-offs al dat hij graag bij de Nuggets wil blijven.

“Als er een aanbod op tafel komt, ga ik dat natuurlijk accepteren. Ik hou van deze organisatie en de mensen die hier werken”, aldus Jokić.

Durant wil weg

Kevin Durant wil weg bij Brooklyn Nets. De sterspeler van de Nets heeft bij eigenaar Joe Tsai een verzoek ingediend om te kunnen vertrekken. De 33-jarige Durant zou een vertrek naar Miami Heat of Phoenix Suns wel zien zitten.

Het verzoek om een transfer komt als een klap in Brooklyn. Slechts een half jaar geleden waren de Nets ook betrokken in de meest veelbesproken trade van het voorjaar toen James Harden weg wilde. Ben Simmons werd toen aangetrokken in een ruildeal, maar die speelde nog geen minuut voor Brooklyn Nets. Nu lijkt hij wel het middelpunt van een wederopbouw voor de ploeg uit Brooklyn te zijn.

Of Kyrie Irving nog een belangrijke rol gaat spelen in Brooklyn is de vraag. De point guard lichtte eind juni wel de optie voor nog een extra jaar bij de club, maar volgens betrouwbare bronnen zouden zowel speler als club uitzijn op een ruildeal. Los Angeles Lakers lijkt de grootste gegadigde te zijn voor Irving.

Onzekerheid rond Harden

James Harden besloot afgelopen week geen gebruik te maken van de optie tot verlengen bij Philadelphia 76ers. Hiermee is de guard op dit moment een transfervrije speler, ondanks dat hij slechts een half jaar geleden overkwam van Brooklyn Nets. Toch is er de mogelijkheid dat Harden langer bij de Sixers blijft. Naar verluidt gaan ‘The Beard’ en zijn club dit weekend om de tafel over een nieuw contract. Mogelijk zou Harden dan minder gaan verdienen, zodat er in Philadelphia meer geld over is om de ploeg te versterken.

DTSNV

Drummond, Brunson en Westbrook

Russel Westbrook besloot wel gebruik te maken van de optie om zijn contract te verlengen bij Los Angeles Lakers. De point guard speelt daardoor in elk geval nog één seizoen in LA.

André Drummond verlaat Brooklyn Nets ook. De grote center staat voor zijn derde transfer in een jaar en vertrekt naar Chicago Bulls, die hem daarmee willen toevoegen aan sterren Zach LaVine en DeMar DeRozan. Daarvoor moeten de Bulls wel snel een akkoord bereiken met Lavine voor een nieuw contract, want de forward is momenteel transfervrij.

Dallas Mavericks heeft de klap van het vertrek van een sterspeler al moeten incasseren. Dallas raakt hun belangrijkste man achter Luka Dončić kwijt. Jalen Brunson heeft aangegeven een lucratief contract te gaan tekenen bij New York Knicks. De Mavs wilde Brunson graag behouden na zijn goede optreden in de play-offs het afgelopen seizoen. Voor de guard is een rol als grote ster in New York aantrekkelijker dan een rol als rechterhand van Dončić.

 

 

 

Bron:Espn.nl