QN Sport+ Television N.V.

Jumbo-Visma blijft overheersen in Parijs-Nice: Primoz Roglic nieuwe leider

SAINT-SAUVEUR-DE-MONTAGUT – De vijfde rit in Parijs-Nice is een prooi geworden voor Brandon McNulty. De Amerikaan van Team UAE bleek solo de sterkste op het heuvelachtige parcours, van Saint-Just-Saint-Rambert naar Saint-Sauveur-de-Montagut. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) is de nieuwe klassementsleider. Hij neemt de gele trui over van zijn teamgenoot Wout van Aert.

Maarliefst achttien renners startten niet in deze etappe. Er waart iets rond in het peloton, zo lijkt het. Van griep tot infecties, meerdere renners (onder andere Dylan Groenewegen) konden niet meer beginnen.

 

Een heuvelachtig parcours stond het peloton te wachten in de Koers naar de Zon. Tijdens de Col de la Mur was het McNulty die ervandoor ging. Vlak hiervoor liet geletruidrager Van Aert het lopen, waardoor er vrijdag in ieder geval iemand anders de leiderstrui zou dragen. De Belg spaarde zich duidelijk, want kilometers later reed hij op minuten van de klassemensrenners.

 

McNulty kreeg anderhalve minuut voorsprong van zijn achtervolgers Jorgenson, Vanhoucke en Bonnamour. Daniel Martinez (Ineos Grenadiers) besloot ook in de aanval te gaan. Ondertussen leek Roglic het moeilijk te hebben. Het bleek echter een sterk staaltje blufpoker te zijn, want de Sloveen demarreerde.

 

DTSNV

Hij kreeg enkele concurrenten mee, maar Jumbo-Visma had de gele trui – nu via Roglic – wederom in handen. McNulty was echter niet meer bij te halen. De Amerikaan kwam emotioneel als eerste over de meet, een fraaie zege voor hem. De groep-Roglic kwam minuten achter de winnaar binnen, maar voor hem ruim binnen de marge om de nieuwe leider te worden in Parijs-Nice.

Telesport