QN Sport+ Television N.V.

Juventus eert Chiellini met vroege publiekswissel, maar verspeelt zege

Juventus heeft uitgebreid stilgestaan bij het naderende afscheid van Giorgio Chiellini. De 37-jarige verdediger vertrekt na dit seizoen bij De Oude Dame en speelde maandag tegen Lazio zijn laatste thuiswedstrijd. Al na zeventien minuten kreeg Chiellini een publiekswissel. In de slotfase van de wedstrijd verspeelde Juve vervolgens de zege.

 

De zeventien minuten waren een verwijzing naar de zeventien jaar dat Chiellini speler was van Juventus. In 2005 kwam hij over van Fiorentina. Nu zwaait hij als routinier af en komt er een einde aan een tijdperk bij de club uit Turijn. De supporters van Juventus stonden er voorafgaand aan het duel met Lazio al bij stil met een prachtige sfeeractie.

 

In de zeventiende minuut, nadat Dusan Vlahovic de score al had geopend, ging Chiellini naar de kant. Duidelijk was dat de wissel was afgesproken. Het was bijna letterlijk een wisseling van de wacht, want Matthijs de Ligt verving het boegbeeld van Juve. De Nederlander moet de toekomstige leider worden. Chiellini kreeg een staande ovatie en maakte na zijn wissel een rondgang langs de supporters op de tribunes.

 

DTSNV

Juventus leidde toen dus met 1-0 dankzij Vlahovic. Na ruim een half uur volgde de 2-0 van Álvaro Morata en leek de thuisploeg op weg naar een comfortabele zege. Toch kwam Lazio daarna nog terug. Alex Sandro werkte de bal na een kopbal van Patric in eigen doel, waarna Sergej Milinkovic-Savic in de extra tijd voor 2-2 zorgde. Zo zat een zege er niet in voor Juve bij het afscheid van Chiellini en Paulo Dybala.

vi.nl