QN Sport+ Television N.V.

Kamminga klokt snelste tijd in series na ‘balkonscene’ bij hotel in Tokio

Zwemmer Arno Kamminga heeft zich op de Olympische Spelen in Tokio geplaatst voor de halve finales van de 200 meter schoolslag. De winnaar van olympisch zilver op de 100 meter zette in de series samen met de Australiër Izaac Stubblety-Cook de snelste tijd neer: 2.07,37.

Caspar Corbeau redde het niet. Hij kwam met 2.10,21 niet verder dan de 21ste plaats.

Roze wolk

Kamminga was nog vol van zijn prestatie een dag eerder; de zilveren medaille op de 100 meter schoolslag. “Ik leef op een roze wolk”, zei hij direct na zijn race in de series. “Vooral het vieren met heel TeamNL was echt kippenvel. Nog meer dan de race zelf.”

Arno Kamminga wordt gehuldigd bij zijn hotel.

Kamminga beleefde de eerste balkonscene van deze Spelen. “Ik kwam naar buiten en de rest van het team stond op hun eigen kamer, op de balkons. De waardering, het applaus, het gejuich van de rest van het team. Kippenvel. Dan voel je hoe groot de Spelen zijn.”

Over zijn race: “Ik heb een hele goede serie gezwommen. Volgens mij een tiende boven het olympisch record, dat zegt wel wat.”

Pijnenburg ondanks pr uitgeschakeld

Stan Pijnenburg bleef op de 100 meter vrije slag in de series steken. Hij moest bij de eerste zestien eindigen om door te gaan naar de halve finales, maar werd met 48,53 slechts 21ste. Hij haalde met die tijd wel 0,02 van zijn persoonlijk record af.

 

 

Bron:Nos.nl