QN Sport+ Television N.V.

Kampioen A-Coconut denkt aan CONCACAF voetbal

Door: Ivan Summerville

De kersverse kampioen in de tweede divisie van de Surinaamse Voetbal Bond, A Coconut,denkt met hun promotie naar de eerste divisie voetbal nu al aan het CONCACAF toernooi . Het team wist gisteren hun laatste competitie wedstrjd met 4-0 van Jong Aurora te winnen. Kort daarna ging men over tot de verschillende prijsuitreikingen.

Coach Robert Mando gaf na de partij aan dat het een toffe en enerverende competitie is geweest. Hij gaf verder aan dat dit kampioenschap gelukt is dankzei inzet en geduld. De coach denkt nu aan eerste divisie voetbal en men is van plan vanaf het begin zih in te zetten om een beurt richting CONCACAF voetbal te maken. A-Coconut die 7 jaar terug van de Brokopondo Sport Bond kwam en in de tweede divisie voorheen eerste klasse voetbal speelde is helemaal klaar voor het groter werk. In het verlengde daarvan gaf de coach aan dat het team op enkele punten versterking nodig heeft maar dat geen enkele speler het team zal verlaten. “ We hebben heel veel in huis. Ook in de u-17 en u-20 klasse. Als je spelers in huis heb moet je gebruik van ze maken.”

Delano Vrede de topscorer van het seizoen met 20 doelpunten maakt ook deel uit van A-Coconut. Gelet op het seizoen is hij zeer tevreden. Het was al van te voren bekend dat het team zou promoveren naar de eerste divisie. Voor hem is het zeker als hij bij het kampioensteam zal blijven maar in grote zin is dat wel de bedoeling. Elvis Vrede de assistant coach tevens broer van de topscorer zegt dat het team nu slechts voor overwinningen gaat met het streven deel te nemen aan CONCACAF voetbal.