QN Sport+ Television N.V.

Karim Benzema tekent daags na afscheid voor nieuwe club en gaat cashen

Karim Benzema speelt de komende twee seizoenen voor Al-Ittihad. Dat weten transferexperts Fabrizio Romano en Nicolo Schira met zekerheid te melden. De Franse spits, die zondag zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid speelde, gaat naar verluidt tweehonderd miljoen euro netto verdienen in Saudi-Arabië.

 

 

Vertegenwoordigers van Al-Ittihad waren eerder in Madrid al tot mondelinge overeenstemming gekomen met Benzema, die dinsdag in een persconferentie afscheid zal nemen van de aanhang van Real. Spaanse media verwachten dat Coco een dag later officieel gepresenteerd zal worden door de kampioen van Saudi-Arabië. Het tweejarige contract dat Benzema zal ondertekenen bevat volgens AS niet alleen afspraken over het verdienen van tweehonderd miljoen euro netto over twee jaar, maar ook over een bonus.

 

tromoto nv

 

Die bonus kan de Fransman verdienen als hij boegbeeld wil zijn voor het WK-bid dat de Saudi’s willen indienen voor 2030. Hoe hoog dat bedrag is, is niet bekendgemaakt. De oliestaat doet er alles aan om het WK over zeven jaar te mogen organiseren en hoopt dat niet alleen Benzema, maar ook Cristiano Ronaldo en Lionel Messi mee willen helpen. De Portugees speelt al in Saudi-Arabië, bij Al-Nassr, en Messi wordt begeerd door Al-Hilal.

 

Zondagavond nam Benzema, die in 648 wedstrijden voor de Koninklijke tot 354 doelpunten kwam, afscheid van het publiek in het Estadio Santiago Bernabéu met een doelpunt. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Athletic Club en mede door de treffer van Benzema werd daarmee de tweede plaats achter kampioen Barcelona veiliggesteld. Benzema mocht als speler van Real ook vijf keer de Champions League omhoog houden en won in 2022 de Ballon d’Or, de prijs voor beste voetballer ter wereld.

voetbalzone.nl