QN Sport+ Television N.V.

Kenley Jansen geeft teken van leven na hartoperatie

Kenley Jansen heeft zijn tweede hartoperatie in zes jaar tijd goed doorstaan. De 31-jarige werper van de LA Dodgers en het Nederlands honkbalteam heeft zijn volgers op Twitter laten weten dat hij klaar is voor een rentree volgend jaar.

De op Curaçao geboren Jansen stond vorige maand voor het tweede jaar op rij in de World Series die hij opnieuw verloor. Boston Red Sox was de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen met 4-1 te sterk voor LA. Jansen, die in de Series geen gelukkige rol speelde, liet zich na de reeks opnieuw opereren. De closing pitcher kampte al langer met hartritmestoornissen die hem afgelopen seizoen een tijdje aan de kant hielden. Met bloedverdunners en hartmedicatie kon hij het seizoen toch gewoon afmaken.

Jansen moet twee tot acht weken rust houden, maar verwacht begin volgend jaar tijdig fit te zijn voor de spring training. In een kort filmpje op Twitter vertelt hij vanuit het ziekenhuis in Californië dat het goed met hem gaat. ,,Jongens, het gaat goed met me,‘’ aldus Jansen. ,,De narcose is eindelijk uit mijn systeem. Geniet van de kerstsfeer. We zien elkaar snel weer in 2019, sterker dan ooit.’’

Bron : ad.nl