QN Sport+ Television N.V.

Kenneth Jaliens staat voor debuut met Transvaal

De transfermarkt van de SVB is bijzonder druk geweest de afgelopen periode en kende enkele zeer spraakmakende transfers. Maar dat Kenneth Jaliens, oud bondscoach van de nationale selectie, de overstap van Voorwaarts naar Transvaal deed, is misschien wel het meest opvallende nieuws richting het nieuwe voetbalseizoen geweest. Vanavond staat Jaliens voor het eerst bij een officieel duel van Transvaal langs de zijlijn wanneer Notch de tegenstander is; de wedstrijd start om 19.00 uur in het Andre Kamperveen stadion.

Van een emotioneel debuut  is er niet bepaald sprake, zegt de ervaren oefenmeester. Het enige dat verandert is in de seting van zijn bezigheid in voetbal, is volgens hem het trainingsveld en de club. De voorbereiding naar de wedstrijd toe is net zoals de voorbereiding op het seizoen goed geweest en hij heeft het ‘beter maken’ van spelers nog altijd het hoogst in zijn vaandel staan. Gedurende de trainingen heeft hij geprobeerd de spelersgroep zo bewust mogelijk te maken van hoe hij hen wil zien voetballen.
Vanavond verwacht Jaliens een wedstrijd waarbij de overwinning beide kanten uit kan gaan, maar wel is hij zeer positief gestemd dat Transvaal wint; daar heeft de club immers heel hard voor getraind.