QN Sport+ Television N.V.

Kensmil leidt SFA naar zege

PARAMARIBO – Met een double-double van 23 punten en tien rebounds, beide game-highs, heeft de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil de Stephen F. Austin State University geleid naar een 102-57 overwinning op LeTourneau University. Voor Kensmil en SFA was de wedstrijd van dinsdagavond de eerste van het collegebasketbalseizoen in de Verenigde Staten.

Kensmil, die bezig is aan zijn laatste seizoen bij The Lumberjacks, opende al na 32 seconden de score voor zijn school. Hij miste kort daarvoor zijn enige three-pointer, maar voor de rest van de ontmoeting was hij heel efficiënt. De Surinamer scoorde elf van zijn veertien schoten, benutte één van de twee vrije worpen en had verder één block, één steal en één turnover.

The Lumberjacks staan vrijdag weer op het veld. Eerder dinsdag werd bekend dat SFA vrijdag opnieuw in het eigen William R. Johnson Coliseum uitkomt tegen McNeese State University. Aan de andere kant is de partij van zaterdag tegen Alcorn State geschrapt vanwege coronabesmettingen bij de tegenstander. Vorig seizoen, Kensmil’s eerste bij SFA, wonnen The Lumberjacks met 81-73 van McNeese. In 33 minuten eindigde de Surinamer toen (21 december 2019) als topscorer en toprebounder: 21 punten en 11 rebounds.

Dwtonline.com