QN Sport+ Television N.V.

Kersvers miljardair LeBron James wil eigen NBA-team kopen

LeBron James wil eigenaar worden van een team in de NBA. De 37-jarige topbasketballer vertelt over zijn ambities in de HBO-serie The Shop. James wil zich met zijn eigen club gaan vestigen in Las Vegas.

„Ik wil een team kopen, dat is zeker. Een team in Vegas”, zegt de Amerikaan in een fragment van de aflevering die vrijdag volledig online komt. James speelt zelf nog in de NBA voor Los Angeles Lakers, waarmee hij in 2020 voor de vierde keer kampioen werd. Hij had eerder succes met Miami Heat (2012 en 2013) en Cleveland Cavaliers (2016).

Het Amerikaanse zakenblad Forbes bracht onlangs naar buiten dat James miljardair is geworden. De basketballer, die ook acteert en in de zakenwereld actief is, heeft volgens Forbes een geschat vermogen van ruim 1 miljard dollar. James is als partner van de Fenway Sports Group mede-eigenaar van onder meer de Amerikaanse honkbalclub Boston Red Sox.

DTSNV

De NBA bestaat nu uit dertig clubs. Geruchten dat daar clubs uit Seattle en Las Vegas bijkomen, werden onlangs door NBA-commissaris Adam Silver weersproken. James zou ook een bestaande club kunnen kopen en daarmee kunnen verhuizen naar de gokstad in de woestijn. Michael Jordan, zesvoudig NBA-kampioen, is eigenaar van Charlotte Hornets.

 

 

Bron:Telegraaf.nl