QN Sport+ Television N.V.

Khedira óf Di María wacht unieke WK-triomf

khedira

Ongeacht de uitslag mag komende zondag één speler van Real Madrid zich wereldkampioen noemen. Sami Khedira start naar verwachting in de basis bij Duitsland, dat ten koste van Argentinië zijn vierde wereldtitel probeert te veroveren. Aldaar hoopt Ángel di María tijdig fit te zijn van de spierblessure die hij in de kwartfinale tegen België had opgelopen.

Voor een van hen wacht de bekroning op een uniek seizoen waarin zowel de Champions League als het WK werd gewonnen. Want op 24 mei won Real Madrid de Champions League. Deze prestatie is pas door negen andere spelers geleverd. Twee daarvan deden dat eerder al als contractspeler van Real Madrid.

De Fransman Christian Karembeu won in 1998 de Champions League met De Koninklijkedankzij een 1-0 zege in de Amsterdam Arena op Juventus. Vervolgens won Frankrijk in eigen land het WK. Vier jaar later werd Roberto Carlos met Brazilië wereldkampioen. Kort voor de met 2-0 gewonnen eindstrijd  tegen Duitsland had de linksback met Real de belangrijkste Europese finale veroverd. Bayer Leverkusen was datzelfde jaar met 2-1 op de knieën gekregen.

De andere zeven dubbelwinnaars behoren tot de Duitse WK-selectie van 1974, die zowelWeltmeister werden als met Bayern München de Europa Cup I veroverden. Hans-Georg Schwarzenbeck, Hans-Josef Kapellman, Sepp Maier, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paul Breitner en Uli Hoeness konden destijds twee hoofdprijzen op hun palmares bijschrijven.

vi.nl