QN Sport+ Television N.V.

Kiev in 2018 decor van Champions League-finale

De finale van de Champions League in 2018 is toegewezen aan Oekraïne. De Europese voetbalbond UEFA maakte donderdag in Athene bekend dat het olympisch stadion van Kiev de plaats van handeling is op 26 mei 2018.

Voorzitter Andrej Pavelko van de voetbalbond van Oekraïne noemde het in een videoboodschap op de website van de bond een historisch besluit en een overwinning voor alle Oekraïners. Hij bedankte president Porosjenko voor zijn steun aan de lobby.

De toewijzing van de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi was het eerste besluit van de UEFA onder de nieuwe voorzitter Aleksander Ceferin. De Sloveen werd woensdag gekozen; hij versloeg KNVB-voorzitter Michael van Praag bij de stemming.

Het stadion in Kiev heeft een capaciteit van 70.000 toeschouwers. De finale van het EK van 2012 vond er plaats. De finale van de Champions League in 2017 vindt plaats in Cardiff in Wales.

Het nieuwe bestuur van de UEFA wees de wedstrijd om de Super Cup in 2018 aan Estland toe. Het Lillekula-stadion in Tallinn ontvangt op 14 augustus 2018 de winnaars van de Champions League en Europa League van dat jaar. De bond nam nog geen besluit over het stadion voor de finale van de Europa League in 2018.

Door NU.nl