QN Sport+ Television N.V.

Klopp haalt Everton, Van Dijk en juichen aan: ‘Ik zal het niet meer doen’

Bij de loting voor de derde ronde van het FA Cup-toernooi werden Liverpool en Everton maandagavond aan elkaar gekoppeld. Op 5 januari treffen de stadgenoten elkaar op Anfield, nadat ze twee seizoenen geleden ook al de strijd aangingen in dezelfde fase van het toernooi.

Alsof dat nog niet genoeg is, staan Liverpool en Everton woensdagavond nog eens oog in oog met elkaar voor de competitie. Manager Jürgen Klopp moet zijn ploeg dus in relatief korte tijd twee keer prepareren voor de burenruzie. ‘Ik heb het niet gevierd met een dansje in de woonkamer, nee’, sprak Klopp dinsdag tijdens de persconferentie in aanloop naar de Merseyside-derby.

‘Ik denk eerlijk gezegd dat het voor geen van beide partijen de loting is waarop ze hadden gehoopt. Niemand denkt hierbij: oh leuk, alweer. Ik heb geen probleem met Everton, hoor. Dit is altijd een grote wedstrijd, ze hebben een fantastisch team en het is een grote club, een grote tegenstander. Maar het is voor zowel hen als ons de eerste wedstrijd in de beker en dan speel je al meteen zo’n grote pot’, legde Klopp uit.

‘Vorig seizoen kwamen we in dit stadium Wolverhampton Wanderers tegen en in de League Cup stonden we toen tegenover Chelsea. We moesten dus de moeilijke weg bewandelen, maar dat hoort een beetje bij ons. Daar doen we verder niets aan. We hebben nog tijd genoeg om de volgende wedstrijd tegen Everton voor te bereiden. Maar eerst gaan we voor déze wedstrijd tegen Everton’, aldus Klopp met een knipoog.

De Duitse manager weet dat zijn collega Marco Silva onder druk staat bij Everton. Er wordt al gefluisterd dat een nederlaag in de derby catastrofaal kan uitpakken voor de manager van The Toffees. ‘Ik voel met hem mee. Maar ik denk dat het laatste wat Marco op dit moment nodig heeft, mijn medelijden is. Ik vond ze in de wedstrijd tegen Leicester City echt goed. Wij verwachten een sterk Everton, dit is voor beide teams dé wedstrijd om zich te laten zien.’

Mocht Liverpool woensdag als winnaar uit de bus komen, dan zal Klopp zich bescheidener opstellen dan hij deed toen The Reds in december 2018 in blessuretijd met 1-0 van Everton wonnen. Divock Origi werd toen vlak voor tijd matchwinner en Klopp werd gek van vreugde. Hij rende het veld op en vierde zijn feestje met doelman Alisson ‘Soms geeft een zege je een enorme boost, maar in die wedstrijd redde Joe Gomez op de doellijn en was Everton zo goed bezig. Ik heb later sorry gezegd voor mijn juichen. Het zal ook niet meer gebeuren, zelfs niet in een derby’, belooft Klopp.

In de wedstrijd van woensdag rekent Klopp ook weer op Virgil van Dijk, die hij maandagavond naast de Ballon d’Or zag grijpen. De Nederlandse verdediger werd afgetroefd door Lionel Messi, die voor de zesde keer beslag legde op de meest prestigieuze prijs voor een voetballer. Klopp had een tweeledig gevoel bij de winst van de Argentijn. ‘Hij is waarschijnlijk de beste speler die ik ooit heb gezien. Maar ik heb nog nooit een verdediger indrukwekkender zien spelen dan Virgil deed in het vorige seizoen. Als hij ‘m had gewonnen, was het ook juist geweest’, aldus Klopp.

Voetbalzone.nl