QN Sport+ Television N.V.

Klopp hoopvol over Wijnaldum

Jürgen Klopp is hoopvol over het meespelen van Georginio Wijnaldum in de wedstrijd van Liverpool tegen Bayern München.

Op Anfield staat dinsdag de eerste wedstrijd van de achtste finale op het programma. Wijnaldum keerde donderdag terug op het trainingsveld na ziekte. „Ik weet het nog niet voor honderd procent zeker, maar ’Gini’ trainde erg goed”, zei de trainer van Liverpool.

De Nederlandse middenvelder deed in het laatste competitieduel met Bournemouth (3-0 winst) mee terwijl hij eigenlijk ziek was. Wijnaldum scoorde, maar werd kort voor tijd naar de kant gehaald door Klopp.

Sinds die wedstrijd, vorige week zaterdag, trainde hij niet meer met de groep. Afgelopen donderdag verscheen Wijnaldum weer op het trainingsveld. Liverpool was afgelopen weekend in Marbella op trainingskamp omdat het geen competitiewedstrijd hoefde te spelen.

De licht geblesseerde Xherdan Shaqiri (voormalig Bayern) en Dejan Lovren zijn eveneens onzeker om mee te doen tegen Bayern, waar Arjen Robben ontbreekt wegens een dijbeen- en heupblessure. „Ik moet het bij Dejan minuut voor minuut bekijken of er een kans is dat hij speelt.”

Het gemis van verdediger Lovren voelt extra zwaar nu Oranje-international Virgil van Dijk achterin ontbreekt wegens een schorsing. Klopp denkt eraan om middenvelder Fabinho naar achteren te halen. „Tegen een sterke tegenstander als Bayern München is het belangrijk om collectief te verdedigen. We laten onze laatste linie dus niet alleen verdedigen en als Fabinho daar speelt is hij een goede schakel tussen de verdediging en het middenveld.”