QN Sport+ Television N.V.

Klopp pept Liverpool alweer op met sprankelend vooruitzicht

Bij Jürgen Klopp heerst trots nadat het seizoen van Liverpool zaterdagavond officieel ten einde kwam. Het verliezen van de Champions League-finale mocht het sterke seizoen van zijn ploeg niet volledig overschaduwen, benadrukte de Duitser.

In de perszaal van het Stade de France klonk de Liverpool-manager kort na de 1-0 nederlaag tegen Real Madrid al opvallend optimistisch. ‘Ik heb de jongens in de kleedkamer verteld dat ik me nu al trots voel. Maar ik zag ook dat ik nog de enige was met dat gevoel. De jongens hebben wat meer tijd nodig’, aldus Klopp, die uitzoomde en de prestaties in perspectief plaatste.

‘De jongens hebben een geweldig seizoen gespeeld. In de enige twee competities die we niet gewonnen hebben, hebben we verloren met een minimaal verschil. Met één punt en nu dus met 1-0. Manchester City was één punt beter en Real Madrid was één doelpunt sterker’, zei Klopp, die met Liverpool dit seizoen wel de League Cup en de FA Cup won.

 

De manager werd tijdens de persconferentie ook gevraagd naar de verloren Champions League-finale van 2018, toen Real in de eindstrijd ook te sterk was voor zijn Liverpool. Zag hij overeenkomsten? Klopp: ‘Het verschil tussen toen en nu is dat ik destijds hoopte dat we nog eens de finale zouden halen. Ik wenste het, maar ik verwachtte het niet per se. Nu zie ik het echt voor me. De jongens zijn ongelofelijk strijdbaar en hebben een geweldige mentaliteit. Het is een fantastische groep en we gaan er opnieuw voor. Waar is de finale volgend seizoen? In Istanbul? Boek alvast een hotel.’

 

DTSNV

Klopp predikte optimisme en wil die lijn zondag doortrekken. De selectie wordt in Liverpool gehuldigd, ook al lukte het niet om in Parijs het sterke seizoen te bekronen met de Champions League-titel. ‘Al zou niemand op de hele wereld begrijpen dat we morgen een rondrit hebben, dan zouden we het nog doen. Ik hoop dat iedereen naar Liverpool komt om met ons een fantastisch seizoen af te sluiten, ook al eindigde het seizoen niet zoals we wilden. Het gaat goed met de club en wij komen terug. Na een nachtje slapen en misschien nog een speech van mij, zullen de jongens beseffen hoe bijzonder het is wat ze gepresteerd hebben’, sloot de 54-jarige tacticus af.

vi.nl