QN Sport+ Television N.V.

Kluivert als invaller goud waard voor Bournemouth

tromoto nv

Justin Kluivert (24) was dinsdagavond goud waard voor Bournemouth. De Nederlander viel een klein half uur voor tijd bij een doelpuntloze stand in, maar maakte in eigen huis tegen Crystal Palace het winnende doelpunt.

Hoogstaand was het dinsdagavond in het regenachtige Bournemouth allerminst, waar Philip Billing de lat had geraakt met een kopbal en Eberechi Eze een doelpunt namens de bezoekers afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. De doelpuntloze stand was voor coach Andoni Iraola reden om Kluivert en voormalig AZ-verdediger Milos Kerkoz binnen de lijnen te brengen – en met succes.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlander zich in een invalbeurt liet zien: eerder dit seizoen maakte hij in de FA Cup tegen Queens Park Rangers het winnende doelpunt na een 2-0 achterstand. Alle andere goals (zeven over alle competities) maakte de buitenspeler als basisklant, wat hij over het algemeen ook is bij Bournemouth.

 

Met dertien punten uit de laatste vijf Premier League-duels kan de werkgever van Kluivert een uitstekende vorm overleggen. Daarmee is Erik ten Hag gewaarschuwd: hij is met Manchester United de eerstvolgende ploeg die op bezoek komt op Dean Court. Eerst wacht voor The Cherries nog het uitduel met Luton Town.

(VI.nl)