QN Sport+ Television N.V.

Knokmachine McGregor keert weer eens terug van pensioen: ‘The king is back’

Conor McGregor is maar weer eens uit zijn MMA (mixed martial arts)-pensioen gestapt. De 32-jarige Ier vecht vannacht tegen Dustin Poirier en zijn honger is nog allesbehalve gestild. Hij voorspelt dat de clash binnen een minuut voorbij is.

De rust die Conor McGregor (32) de afgelopen dagen uitstraalde richting UFC 257, was bijna bevreemdend voor de relschopper die The Notorious toch is. Hij strooide afgelopen donderdag op de persconferentie met complimenten, onder anderen voor zijn tegenstander Dustin Poirier. Toch ging er ook heel veel op z’n McGregor’s de afgelopen dagen op Yas Island, het kunstmatig aangelegde eiland voor de kust van Abu Dhabi dat opnieuw voor het leeuwendeel in gebruik is genomen door organisator UFC en is omgedoopt tot Fight Island.

De jacht waarmee hij aankwam, bijvoorbeeld. Of de Rolls Royce waarmee hij zich naar zijn vijfsterrenhotel liet rijden. Het stijlvolle roze pak waarin hij zich hees voor ‘media day’. En toch ook weer zijn voorspelling voor het gevecht, dat volgens hem niet langer dan een minuut zal duren. Waar hij zich buiten de octagon rustig heeft gehouden, belooft hij komende nacht vuurwerk daarbinnen.

Rond 02.00 uur lokale tijd stapt McGregor de ring in, nadat hij in juni van vorig jaar – voor de derde keer – zijn vechtpensioen had aangekondigd. Een jaar geleden had hij maar veertig tellen nodig om Donald ‘Cowboy’ Cerrone naar de grond te krijgen. Aanzet voor een nieuw pensioen, totdat hij daar in september weer op terugkwam. McGregor en Poirier daagden elkaar uit op social media, zelfs voor een gevecht buiten de UFC om. Dana White, UFC-baas, kwam tussenbeide en regelde het lichtgewichtgevecht van komende nacht. In de Etihad Arena zijn zelfs onder strikte voorwaarden 2000 fans aanwezig, die soms grof geld betaalden en die vooral heel snel moesten zijn om nog een kaartje te bemachtigen.

McGregor en Poirier kwamen elkaar al eerder tegen, in 2014, toen in de vedergewichtscategorie. Toen was de aanloop naar het gevecht een stuk minder vriendelijk. Of zoals Poirier zegt: ‘Ik was gefrustreerd. Niemand kan beter onder je huid komen dan hij.’ McGregor won op technische knock-out in de eerste ronde na minder dan twee minuten. Pas daarna werd Poiriers carrière gelanceerd en vocht hij uiteindelijk zelfs tegen de Russische UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov. Dat werd één van de spaarzame nederlagen die Poirier in die tijd leed. Sowieso is de 32-jarige Amerikaan een vermaard vechter, die 26 van zijn 33 gevechten won en twaalf keer op knock-out. Hij was interim-wereldkampioen in het lichtgewicht, in een strijd om de échte titel moest hij het dus afleggen tegen Nurmagomedov.

Nee, dan The Notorious. Niet alleen van het vechten puissant rijk geworden, als eigenaar van een eigen whiskymerk en een kledinglijn. Dat laatste verklaart direct zijn outfit op ‘media day’. McGregor is een vechter die buiten de ring veel aandacht opeist, ook door arrestaties, rechtszaken, woede-uitbarstingen en een niet alledaagse leefstijl. Hij is de eerste vechter ooit die wereldkampioen in twee verschillende gewichtsklassen bij de UFC was, in het vedergewicht en lichtgewicht. Hij verloor die laatste riem omdat hij die te lang niet had verdedigd. Enkele maanden later verloor hij van Nurmagomedov in een poging om zijn titel terug te krijgen, in een gevecht dat escaleerde in een massale vechtpartij buiten de octagon . Het was McGregor’s laatste UFC-clash voor zijn comeback in januari 2020 tegen Cerrone.

Voor die twee gevechten maakte McGregor een uitstapje naar het boksen. In The Money Fight tegen Floyd Mayweather verloor hij in de ring, maar voelde een blik op zijn bankrekening ongetwijfeld aan als een overwinning. McGregor aast nog altijd op een nieuw boksgevecht met een andere legende, Manny Pacquiao (42). Sterker nog, McGregor heeft nog altijd als ambitie om een wereldtitel in het boksen te veroveren. Zoals een overwinning op Poirier vannacht logischerwijs een opzetje kan zijn naar een gooi naar de UFC-lichtgewichttitel die nog altijd in handen is van de gepensioneerde Nurmagomedov, die op zijn beurt een rentree niet uitsluit. McGregor stookte het vuurtje tegenover de Rus deze week alvast op. Het geeft allemaal maar aan: de honger van The Notorious is nog lang niet gestild.

De staredown tussen Dustin Poirier en Conor McGregor.
De staredown tussen Dustin Poirier en Conor McGregor.

Bron: AD.nl