QN Sport+ Television N.V.

KNVB geeft toelichting bij grootste puntenaftrek ooit in het profvoetbal

tromoto nv

Nog nooit heeft de KNVB een profclub een grotere puntenaftrek gegeven dan Vitesse vrijdagmiddag te horen kreeg. De voetbalbond heeft op de website een toelichting gegeven bij het besluit om de Arnhemmers achttien punten in mindering op te leggen.

‘De hoogte van de sanctie is gebaseerd op uitzonderlijke ernst en omvang van de overtredingen van het licentiesysteem. Het gaat hierbij onder meer om het verstrekken van onjuiste informatie die van belang was voor het forensisch onderzoek naar mogelijke overtreding van de sanctiewetgeving en om het achterhouden van informatie van belang voor de beoordeling van de continuïteit van Vitesse’, schrijft de bond in zijn verklaring.

De Gelderse club krijgt mogelijk nog meer straf, hint de KNVB alvast. ‘Daarnaast oordeelt de licentiecommissie de komende periode nog over andere mogelijke overtredingen. In dit verband wordt eerst extra informatie van Vitesse afgewacht. De licentiecommissie treedt opnieuw naar buiten indien aanvullende sancties worden opgelegd.’ Behalve extra informatie moet Vitesse ook een aangepast plan ter herstructurering van de club indienen in Zeist, valt te lezen.

Behalve de KNVB doet ook het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoek naar eventuele banden tussen Vitesse en Roman Abramovich, dit in het kader van sancties van de Europese Unie in de richting van vermogende Russen zoals Abramovich. De voetbalbond legt uit dat die verantwoordelijkheid dus niet in Zeist ligt, maar in Den Haag, maar concludeert uit een onderzoeksrapport van Wladimiroff Advocaten dat het risico bestaat dat die sancties overtreden zijn.

(VI.nl)