QN Sport+ Television N.V.

Koeman gunt supertalent kans op langverwacht debuut

Onder anderen Frenkie de Jong (gespaard), Lionel Messi (geschorst) en Sergiño Dest (geblesseerd) schitteren door afwezigheid in de selectie van Barcelona voor het bekerduel met Cornellà van donderdagavond. Supertalent Ilaix Moriba (18) zit wél in het keurkorps.

Moriba’s roem is hem al enige tijd vooruitgesneld: al jaren wordt de in Guinee geboren middenvelder beschouwd als een van de kroonjuwelen van La Masía. Niet voor niets moest Barcelona de afgelopen seizoenen de nodige financiële inspanningen plegen om het talent uit de handen van andere clubs te houden. Moriba strijkt jaarlijks naar verluidt twee miljoen euro op. In de begin 2019 afgesloten verbintenis is ook een gelimiteerde afkoopsom van honderd miljoen euro opgenomen.

Dit seizoen is de veelzijdige middenvelder de grote uitblinker bij Barcelona B. Ronald Koeman haalde de belofte onlangs al bij de selectie voor het competitieduel bij Granada, maar een debuut bleef nog uit. Volgens Catalaanse media wijst alles erop dat Moriba donderdagavond alsnog zijn vuurdoop in de hoofdmacht zal maken.

Moriba, die een Guineese moeder en een Liberiaanse vader heeft en uitkomt voor de vertegenwoordigende jeugdteams van Spanje, speelt al sinds 2010 voor Barcelona, dat hem oppikte bij Espanyol.

Wereldgoal
Twee jaar geleden haalde Moriba als vijftienjarige alle Spaanse voetbalwebsites met een hattrick tegen Real Madrid Onder-19. Vooral zijn derde goal sprak tot de verbeelding. Hij kreeg de bal na rust bij de aftrap aangespeeld, rolde die met de onderkant van zijn rechtervoet naar voren en schoot via de onderkant van de lat over de Real-keeper heen.

Met treffers tegen Real Madrid, al is het maar in de jeugd, is je naam natuurlijk razendsnel gevestigd bij de Barcelona-fans, die Moriba donderdag mogelijk in de hoofdmacht aan het werk kunnen zien.

vi.nl