QN Sport+ Television N.V.

Koeman: ’Kan niet alles doen wat ik wil’

Ronald Koeman heeft enkele momenten op de Oranje-trainingen gezien waar hij niet tevreden over was. „Ik zag dat het niet goed was, waar dat dan ook aan ligt. Misschien is het gemakzucht.”

Maar de bondscoach hecht er ook weer niet te veel waarde aan. „Wat is wijsheid? Als ik het zie word ik er niet onrustig van, maar ik geef het wel aan. Beter ervoor dan pas na de wedstrijd.” Voor de opstelling brengt het misschien wel enige twijfel mee. „Je hebt altijd twijfels. Het zit dicht op elkaar op sommige posities. Ik ben een gevoelsmens in wat ik zie. En soms kan ik overtuigd worden op basis van een training.”

Koeman vervolgt: „Er is ook geen reden tot gemakzucht. We moeten ons immers nog plaatsen. We spelen tegen Noord-Ierland om een ticket voor het EK. Dan moeten we 100 procent zijn dus. Je moet de motivatie ook uit jezelf halen. We hebben de spelers de info gegeven wat we verwachten van de wedstrijd. Zij zullen agressief de duels spelen en druk gaan zetten. Dan moet je wakker zijn.”

Dat het Nederlands elftal vaak pas de tweede helft echt op gang komt, deert de bondscoach niet zo. „Moeilijk om aan te geven hoe het komt, maar het heeft ook met tegenstanders te maken. Als we goed positiespel spelen kan een Duitsland het ook niet meer belopen. De tweede helft is dan ook moeilijker voor de tegenstander.”

Koeman kan naar eigen zeggen niet alles doen wat hij wil als trainer van Oranje. „Dat heeft met de intensiteit te maken het programma van de spelers.”

Telesport