QN Sport+ Television N.V.

Koeman verliest assistent: ’Ik kan onvoldoende mijn ei kwijt’

Ronald Koeman moet op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Kees van Wonderen heeft besloten te vertrekken bij de KNVB.

De 50-jarige oud-Feyenoord, die in maart 2018 in dienst trad, meldde zich eerder deze week bij Koeman met het nieuws dat zijn werkzaamheden bij Oranje niet volledig aansluiten bij zijn ambities als trainer-coach.

„In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan. Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten. Het is een prachtige periode geweest bij Oranje, waar ik met plezier op terugkijk.”

Koeman heeft gemengde gevoelens bij het besluit van Van Wonderen. „Natuurlijk is het erg jammer dat Kees ons verlaat. Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden. Ik bedank Kees voor zijn inbreng.”

Het opstappen van Van Wonderen komt op een enigszins verwonderlijk moment. Afgelopen week werd de groepsindeling van EURO 2020 bekend. Oranje doet volgend jaar voor het eerst sinds het bronzen WK van 2014 weer mee aan een eindtoernooi.

Telesport