QN Sport+ Television N.V.

Koeman zelfverzekerd: ‘Dankzij mij heeft Barcelona toekomst’

Waar Ronald Koeman een paar maanden geleden nog moest vrezen voor zijn baan is hij nu met Barcelona in gesprek over een nieuw contract. De trainer wil graag door, maar vindt ook dat nog lang niet alles goed gaat bij de Catalaanse club. Zo is Koeman kritisch op voorzitter Joan Laporta.

De president van Barça ging eerder op zoek naar een vervanger voor Koeman, maar vond geen geschikte kandidaat. Koeman mocht aanblijven en nu gaat Laporta met hem in gesprek over een nieuw contract. De relatie tussen de twee is nog niet bijzonder sterk, vertelt Koeman in gesprek met de NOS. ‘Afgelopen week was er ook weer iets in de media, waarvan ik vind dat dat niet kan’, zei Koeman over uitspraken van Laporta waarmee hij op de stoel van de trainer ging zitten.

 

‘Daarmee suggereer je weer dat de trainer niet de volledige macht heeft. Hij zei iets te veel. Dat kan best binnenskamers. Ik vind het juist prettig als een president is begaan en ook vragen stelt. Alleen moet dat niet in de pers komen, dat was het probleem.’ Over de periode waarin hij niet zeker was van zijn baan was Koeman ook duidelijk. ‘Ik kijk er niet met veel plezier op terug. Ik vind dat je altijd duidelijkheid moet scheppen. Wanneer je als club een beetje de boel laat waaien en niet duidelijk bent in de toekomst van een trainer, dan krijg je speculaties. En als jij degene bent die de trainer is, dan is dat niet leuk.’

Volgens Koeman is het voorval met Laporta inmiddels uitgesproken. Dat hij mogelijk een nieuw contract tekent, typeert volgens Koeman ook de voetbalwereld. ‘Het ene moment is het niets, het volgende moment kan het weer alles zijn. Ik weet dat het ook afhangt van resultaat. Ik sta open om te blijven. Ik heb het puur naar mijn zin. Dankzij mij heeft deze club toekomst’, zei hij zelfverzekerd.

Toch weet Koeman ook dat het niet goed gaat met Barcelona. De club heeft grote financiële problemen en de grote ster Lionel Messi vertrok. ‘Sportief gezien zal deze club altijd goed zijn. De vraag is kun je terugkomen op het niveau dat je echt Champions Leagues gaat winnen en jaren achter elkaar de beste bent van Spanje. Dat is op dit moment even niet zo. Laten we hopen dat het wel weer gaat komen. Het kan best twee jaar duren, voordat je weer echt de concurrentie financieel aan kan gaan met clubs als Manchester City en Chelsea.’

vi.nl